Çorum-Osmancık Karayolundaki duble yol yapım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Tamamlandığında Çorum-Osmancık arasındaki mesafeyi yaklaşık 50 kilometreye düşürecek olan yol projesinin 2019 yılına kadar tamamlanması planlanıyor.

Çorum-Osmancık Karayolu’nda Abdullah Alemdar A.Ş. ve Cemal Beğen İnşaat Limited Şirketi iş ortaklığınca yürütülen yol yapım çalışmaları yoğun bir tempoda sürüyor.

Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Çorum-Osmancık Karayolundaki yol yapım çalışmalarını yerinde inceleyerek, yapılan çalışmalarla ilgili olarak yetkililerinden bilgi aldı.

Vali Kılıç’a incelemelerde Laçin Kaymakam Vekili Hasan Taş, Çorum İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Cıplak, Laçin Belediye Başkanı Ünal Gevşek, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ömer Arslan, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ile ilgili daire amirleri eşlik etti.

Yol çalışmasını üstlenen yüklenici firmanın şantiyesini ziyaret eden Vali Necmeddin Kılıç’a yol çalışmaları hakkında brifing sunuldu.

Proje kapsamında Çorum-Osmancık Karayolu, toplam 26 metre genişliğinde gidiş gelişli 4 şeritten oluşan bölünmüş yola dönüştürülecek.

Yol çalışmaları hakkında Vali Kılıç’a bilgi veren yüklenici firma şantiye şefi Yakup Beğen, yaklaşık 58 milyon 730 bin TL’ye mâl olması beklenen projenin 3 yıl içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini açıkladı.

2016 yılı Mayıs ayında başlayan yol yapım çalışmalarını 31 Aralık 2019 tarihine kadar tamamlamayı planladıklarını ifade eden Yakup Beğen, “58 milyon 730 bin TL’ye mâl olacak projeyle kazalara adeta davetiye çıkaran Osmaniye ve Sarmaşa virajları tamamen ortadan kalkacak. Ayrıca Çorum-Laçin arasında yapılacak yeni varyant ile mesafe kısalırken ulaşım daha kolay ve güvenli hale gelecek” ifadesini kullandı.