Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, vefatının 82. yıldönümünde Osmancık'ta anıldı.

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ve Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerin hazırlamış oldukları ‘Mehmet Akif Ersoy’u Anıyoruz’ adlı program, yoğun ilgi gördü.

Okul öğrencileri ve öğretmenlerinin hummalı çalışmaları ile hazırlanmış olan anma programı Osmancık Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Programa; İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, İlçe Milli Eğitim Şube Müdür Adem Dağcı, Mehmet Akif Ersoy Okul Aile Birliği Başkanı Hilmi Yedekçi ve yönetimi, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.

Okul öğrencisi tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti okunması ile başlayan anma programın açılış konuşmasını Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürü Sefa Kayalı yaptı. Kayalı, "Dünyanın her yerinde milli marş şairleri heykelleri dikilerek, sözleri, posterleri her yere asılarak anılırlar. Biz Mehmet Akif Ersoy’u bu şekilde değil de; yaşamıyla, hayatıyla, örnek karakteriyle, duruşuyla, sevgisiyle, aşkıyla öğrencilerimize anlatalım ve öğretelim istiyoruz. Çünkü Mehmet Akif Ersoy bu milletin millet olabilmesi ve devam edebilmesi için çok emek sarf etmiştir.

Gerek milli mücadele döneminde olsun, gerekse sonrasında olsun yaptığı çalışmalarla faaliyetlerle bunu hayatıyla yaşam tarzıyla ortaya koymuştur. Bizler de bu görevi yapıyoruz. Ve inşallah gelecek kuşaklara da bunu aktarmak istiyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından sergilenen gösteri zaman zaman duygulu anlar yaşatarak izleyicilerin milli duygularını kabarttı. Büyük beğeni alan gösteri, ayakta alkışlandı.