Osmancık ile Dodurga ilçe sınırları arasında kalan ‘Kurbanlık’ mevkii adı gibi büyük bir çevre felaketine kurban ediliyor.

Dodurga Fındıcak Köyü yol ayrımında bulunan ‘Kurbanlık’ mevkii, gelişigüzel atılan çöpler nedeniyle çevreye büyük rahatsızlık veriyor.

Gelişigüzel atılan çöpler, Kurbanlık mevkiini adeta vahşi bir çöp toplama alanına dönüştürmüş durumda.

Gelecek nesillere bırakacağımız ön önemli miraslardan birisi olan doğal çevrenin Kurbanlık mevkiinde bu derece tahrip edilmesi, bölgede ve çevreye duyarlı vatandaşlarda büyük tedirginlik yaratıyor.

Edinilen bilgilere göre Kumbaba Köyü başta olmak üzere Osmancık merkez ve bazı çevre köylerin evsel ve inşaat atıkları bu bölgeye atılıyor.

Bilinçsizce gelişigüzel atılan bu çöpler Kurbanlık bölgesinde büyük bir çevre felaketine yol açmış durumda.

Bir doğa harikası görünümünde bulunan Kurbanlık mevkii, atılan çöplerle adeta katledilmiş durumda.

Kurbanlık mevkiinin içine düştüğü durumdan bir hayli rahatsız olan bazı vatandaşlar, yetkililerden bölgedeki çevre katliamına bir son vermelerini istiyorlar.

Yetkililerden Kurbanlık bölgesinin bu çığlığına kulak vermelerini isteyen vatandaşlar, doğal alanların bu şekilde katledilmemesini istediler.

Yetkililerden bölge için acil çözüm almalarını isteyen duyarlı vatandaşlar, “bu çevre hepimizin ve çevreyi koruyarak gelecek nesillere bırakmak da hepimizin sorumluluğundadır. Kurbanlık mevkii adı gibi çevre felaketine kurban edilmesin” dediler.