Çorum İl Genel Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Ali Sami Odabaş, ilimizde tapulama harici alan üzerine kurulu onlarca köy bulunduğunu belirterek, büyük bir kısmı tapulama harici alanlar üzerinde bulunan bu köylerin genel olarak Uğurludağ, Bayat, Sungurlu, Osmancık ilçelerinde yer aldığını söyledi.

Konuyla ilgili olarak İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan rapor hakkında bilgi veren Ali Sami Odabaş, Çorum’da tapulama harici alan üzerine kurulu onlarca köy bulunduğunu belirterek, Osmancık ilçesinde Karaçay, Durucasu ve Sarpunkavak köylerinin buna örnek gösterilebileceğini kaydetti.

Bu köylerdeki sorunun 3194 Sayılı İmar Kanunu kapsamında hazırlanacak Nazım ve Uygulama İmar Planlarının onaylanması ve sonrasında onaylanan imar uygulaması (18. madde uygulaması veya arsa ve arazi düzenlemesi /hamur kuralı) ile ortada kalkacağını kaydeden Odabaş, “İmar Müdürlüğünce bu şekilde sorunu olan köylerin imar planı ve imar uygulamaları için 2018 yılı bütçesinde ödenek talep edilmiş olup, bütçenin imkân verdiği ölçülerde bu şekilde sorunlu köylerimizin imar planı ve imar uygulama planlarının hazırlanması hedeflenmektedir” şeklinde açıklamada bulundu.