Çorum Kostüm Güvercin Severler Derneği tarafından yapılan 1.ci Kostüm ve Sebap fuarı’nda Çorum, Samsun, Amasya, Osmancık, Alaca ve çevre illerden gelen güvercin yetiştiricileri bir araya geldi.

Çorumda ilki düzenlenen kostüm kuşu festivali yoğun ilgi gördü. Çorum Kostüm Güvercin Severler Derneği tarafından yapılan 1.ci Kostüm ve Sebap fuarı’nda Çorum, Samsun, Amasya, Osmancık, Alaca ve çevre illerden gelen güvercin yetiştiricileri bir araya geldi.

Murat Bayrak’ın yönetiminde gerçekleşen Kuş Mezadında konuşan güvercin yetiştiricileri güvercin yetiştiriciliğinin bir merak işi olduğunu belirtilirken çoğu kişinin de küçüklüğünden bu yana güvercinlere ilgisinin olduğu ifade edildi.

Çorum Kostüm ve Sebap fuarı’nın gözde kuşları arasında Çifttepe Beyaz, Paçalı, Paçalı Şebap Miski, gibi cinsleri olduğu gibi, daha ismini sayamayacağımız pek çok çeşit güvercin yetiştiriliyor. Güvercin yetiştirmek bir tutku, emek ve zahmet gerektiriyor. Ayrıca güvercin severlik insanları kötü alışkanlıklardan alıkoyan, insanları birbirleri ile kaynaştıran, toplumu barıştıran iyi bir tutku, hobidir.

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı Kostüm ve Sebap fuarında güvercin alım satım rakamları kuşların cinsine ve kalitesine göre değişti. 500 TL’den başlayan fiyatlarla Çifttepe güvercinler 10 bin liraya kadar alıcı buldu. Kostüm ve Sebap fuarı’nda çoğu zaman fiyatlar maksimum seviyeye ulaştı. Çorum’da ilki düzenlenen Güvercin Fuarında asıl amacın kuş satmak değil güvercin severler ile buluşup kaynaşmak olduğu belirtildi.

AFRİN İÇİN 1000 TL BAĞIŞ YAPILDI

Ayrıca 1.ci Kostüm ve Sebap fuarı’nda Afrin içinde para toplandı duyarlı güvercin yetiştiricileri şu anda afrinde görev yapan mehmetçiğide unutmadı. Fuar’da Mehmetçik için 1000 tl para toplandı, toplanan para Mehmetçik vakfına yatırılacak.