Osmancık Koyunbaba Mahallesinde yapılacak TOKİ 4. Etap 206 konut için başvurular devam ediyor.

Gemici TOKİ Konutları ile Şenyurt – Esentepe TOKİ Konutları için kura çekilmesinin ardından Osmancık Belediyesinin yeni TOKİ projesinde de başvurular başladı.

Koyunbaba Mahallesi Kent Ormanı yanına yapılacak yeni TOKİ konutları projesinde 124’ü alt gelir grubu için 2+1 B1 tipi konut olmak üzere toplam 206 konut yer alıyor.

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, üç yıl içerisinde 3 ayrı TOKİ projesini hayata geçirdiklerini belirterek “Seçim beyannamemizde birisi Gemici’ye olmak üzere iki ayrı TOKİ projemiz vardı. Bu sözümüzü yerine getirmek için ilk projemizi 2015 yılında Gemici TOKİ Konutları olarak başlattık. Gemici TOKİ Konutlarının inşaatı tamamlandı. Çevre düzenlemesi yapılarak Ekim ayında teslim edilecek. Şenyurt – Esentepe TOKİ konutlarının da kura ile hak sahipleri belirlendi. Kısa süre içerisinde ihale edilerek inşaatına başlanacak. Bizim iki ayrı TOKİ sözümüz vardı ancak vatandaşlarımızın talebi devam edince yeni bir proje daha başlattık. Koyunbaba Mahallesinde yapılacak üçüncü TOKİ projesinde 206 aile daha ev sahibi olacaktır. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

BAŞVURU KOŞULLARI

T.C vatandaşı olması,

Çorum İl nüfusuna kayıtlı veya Osmancık ilçesi sınırları içerisinde en az 1 yıldan az olmamak şartıyla ikamet ediyor olmak.

Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olmak.

Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklarına ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmamak. (Ancak kat irtifakı veya kat mülkiyeti tesis edilmemiş olan konutlar ile eşi ve/veya velayeti altındaki çocukları dışında kalan şahıslar ile hisseli gayrimenkuller bu hüküm dışında tutulacaktır.)

25 yaş ve üzerinde olması gerekmekte olup ancak;

-Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır

Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 3.200 TL olması (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 3.200 TL olması gerekmektedir.)

Yapılacak B1 tipi (2+1) 124 konutun 'Alt Gelir Grubu' kapsamında değerlendirilecektir.

"Alt Gelir Grubu kapsamında vatandaşların 4.000.-TL başvuru bedeli ile müracaatları alınacak.

Alt gelir grubu kapsamında hak sahibi olacak vatandaşlara satışı gerçekleştirilecek konutlar, 180-216-240 ay alternatif ödeme seçeneklerine göre başvuru bedeli düşüldükten sonra 7.760 – 15.600 TL aralığında peşinat, 327 – 479 TL aralığında da kira öder gibi ödeme imkânı sağlanacak.

Ayrıca yapılacak C2 tipi (3+1) konutlar için de 6.000 TL başvuru bedeli ile müracaatların alınacağı, 120-156-180 ay alternatif ödeme seçeneklerine göre başvuru bedeli düşüldükten sonra 9.950 -25.900 TL aralığında peşinat, 709 – 1.196 TL aralığında da aylık ödeme imkânı sağlanacak.