İstanbul’da okuldan atılan Iraklı bir öğrencinin okul müdürünü katletmesi olayının ardından öğretmen sendikaları iş bırakma eylemi kararı aldı.

İstanbul’da Özel Eyüpsultan Final Akademi Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Oktugan’ın 5 ay önce uzaklaştırma cezası almış bir Iraklı öğrenci tarafından silahla vurularak öldürülmesine tepkiler sürüyor. Türk Eğitim Sen, Eğitim-İş, Hürriyetçi Eğitim Sen ve Eğitim Gücü Sen’den derse girmeme ve iş bırakma eylemi kararları geldi.

Eğitim sendikaları, üyelerine ve meslektaşlarına çağrıda bulunarak bugün için siyah giyinmelerini ve siyah kurdele takmalarını, 10 Mayıs’ta da iş bırakmalarını istedi.

İlk olarak Türk Eğitim Sen, 9 Mayıs Perşembe günü ilk derse girmeme eylem kararı aldı. Genel Başkanı Talip Geylan’ın açıklaması şu şekilde:

”Eğitimciye şiddete hayır! Perşembe günü ilk derse girmiyor, tüm okullarımızda basın açıklamalarımızla ses yükseltiyor ve yeter artık! diyoruz. Meslektaşlarımıza yönelik şiddeti önleyecek etkili tedbirleri getirecek yasal düzenlemelerin yapılması için daha kaç canımızı yitireceğiz? Tüm meslektaşlarımızı sesimize destek olmaya ve hafta sonuna kadar siyah kokart/kurdele ile derslere girmeye davet ediyorum.”

MEB Bursa'da istişare etti MEB Bursa'da istişare etti

NE OLMUŞTU?

Eyüpsultan’da özel lisede yabancı uyruklu bir öğrenci, okuldan atılmasından sorumlu tuttuğu okul müdürü İbrahim Oktugan’a (74) silahla ateş etti. Odasında uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan Oktugan, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Olayın ardından kaçan şüpheli öğrenci polis ekiplerince yakalandı. 

Editör: Haber Merkezi