Mısır ekmeği, Karadeniz bölgesinin vazgeçilmez tatlarından biridir. Bu yazımızda, evde mısır ekmeği yapmanın en pratik yöntemlerini sizlerle paylaşıyoruz.

Mısır unu ile yapılan ve günlerce bayatlamayan mısır ekmeği, her yemeğin yanında harika bir tamamlayıcıdır. İşte mısır ekmeği yapımı için ihtiyacınız olan her şey.

Evde mısır ekmeği yapmak ist eyenler için Karadeniz usulü tarifimizle mısır ekmeğini kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte adım adım mısır ekmeği yapımı.

MALZEMELER

3 su bardağı mısır unu
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1,5 - 2 su bardağı su

TARİF

Su hariç bütün malzemeleri karıştırın.
Azar azar su ekleyin.
Fırın tepsinizi iyice yağlayın. Harcı içine alın.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında soğuttukan sonra servis edin.

Tadına doyamayacaksınız: Usta şeflerin bile kıskanacağı Fırında Şinitzel tarifi Tadına doyamayacaksınız: Usta şeflerin bile kıskanacağı Fırında Şinitzel tarifi

Karadeniz'in enfes lezzetlerinden mısır ekmeği, evde de kolaylıkla yapılabilecek tarifler arasında. Bu tarif sayesinde, mısır ekmeğini günlerce taze tutarak her öğünde keyifle tüketebilirsiniz. Şimdi bu lezzeti denemek için mutfakta vakit geçirmenin tam zamanı. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi