Yİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, “en düşük emekli maaşıasgari ücret kadar yapacaksın. 11 bin lira seyyanen zam vereceksin. Bayram ikramiyesini 7 bin liraya çıkaracaksın. Eğer yapmıyorsan emekli kardeşlerimin oylarına talibim. Buradan söz veriyorum bu hakkınızı söke söke alacağım” dedi.

Akşener, Çorum’u ziyaret ederek İYİ Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

Akşener, emeklilerin ekonomik ve sosyal durumlarının iyileştirilmesini, 100 bin öğretmen atanmasını ve mülakatın kaldırılmasını isteyerek, bu üç temel hak için mücadele edeceğini vurguladı.

Anitta Otel’de düzenlenen iftar yemeğine ilgi ve katılım üst seviyede olurken, salonun dolup taştığı etkinlik, manevi atmosferde tamamlandı.

Çorum halkının ve partililerin yoğun sevgi gösterileri arasında salona giren Akşener, partili yetkilileri ile sohbet ederek çalışmalar ve mevcut durum hakkında bilgi aldı.

Çorum’a parti otobüsü ile halkı selamlayarak giriş yapan Akşener, caddelerde vatandaşları selamlarken, yoğun sevgi gösterileri ile karşılaştı.

İZDİHAM OLUŞTU, YOĞUN SEVGİ VARDI

Çorum'da feci kazada can veren genç komutan Oğuzhan Tombuloğlu Samsun'da toprağa verilecek Çorum'da feci kazada can veren genç komutan Oğuzhan Tombuloğlu Samsun'da toprağa verilecek

Anitta Otel’deki programa ise 2 bin kişilik katılım sağlanırken, salonda izdiham oluştu.

İftar programına ayrıca Genel Başkan Yardımcıları Erhan Usta, Ayşe Sucu, İl Başkanı Erkan Yıldız, Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, İl ve Merkez İlçe Yönetimi, İlçe Başkanları, Çorum Belediye Başkan Adayı Ahmet Ertekin, İlçe Belediye Başkan Adayları, belediye meclisi ve il genel meclis üyesi adayları, sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerinin yöneticileri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Çorum Belediye Başkan Adayı Ahmet Ertekin’in açılış konuşması ile başlayan programda daha sonra Genel Başkan Akşener, katılımcılara seslendi.

Akşener, yemekten sonra ise partililer ve katılımcılarla hatıra fotoğrafları çektirdi.

ANAHTAR KELİME HÜR İRADE

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Demokrasilerde her şeyi tartışabilirsiniz ama sadece bir şeyi tartışamazsınız. O da hür irade ile sandığa ile atılan oyların sonucunu tartışamazsınız. Burada anahtar kelime hür irade. Onu beğenmeme hakkınız yok” dedi.
Akşener, 2023 seçimlerinde kendisine muhalefet görevi verildiğini hatırlatarak, "2023 sandık sonuçlarında bana dediniz ki İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sen muhalifsin. Muhalefet oldun bizim avukatımız olacaksın. Muhalefet seçmenin milletin avukatıdır. İktidara da döndünüz dediniz ki ey Tayyip Erdoğan ve AK Parti sen de iktidar olacaksın hizmet edeceksin. Son 1.5 yıldır 50 farklı noktada bireysel olarak seçim çalışması yaptım. Bu seçim çalışmalarında bana sizin adınıza rekabet edebilmek adına 3 önemli talep ilettiniz” diye konuştu.

“HAKKINIZI SÖKE SÖKE ALACAĞIM”

Bu taleplerden birincisinin emeklilerin durumu olduğunu belirten Akşener, şunları kaydetti:
“10 bin lira emekli maaşı alan bir kardeşimiz Çorum'da da açtır, Çankırı'da da açtır. Buradan sayın Erdoğan'a emekli kardeşlerim adına sesleniyorum. Bu konuda benimle çok dalga geçildi sadece emeklileri konuşuyor denildi ama bugün Türkiye'de emeklilerin durumundan daha önemli ne var. Çünkü insanlar aç. Diyorum ki sayın Erdoğan her şey iki dudağının arasında bugün bu gece karar versen yarın uygulanır. Bir en düşük emekli maaşını asgari ücret kadar yapacaksın. İki 11 bin lira seyyanen zam vereceksin. Bayram ikramiyesini 7 bin liraya çıkaracaksın. Eğer yapmıyorsan emekli kardeşlerimin oylarına talibim. Buradan söz veriyorum bu hakkınızı söke söke alacağım ben. İkincisi 100 bin öğretmen ataması. Hepimiz dedik ki cumhuriyetin 100 yılında 100 bin öğretmeni atayacağız. Ama bugün herkes bu sözünden vazgeçti. Diyorum ki 100 bin öğretmeni tayin edeceksin sayın Erdoğan. 100 bin öğretmen ataması yapmazsan ben öğretmen arkadaşlarımın oylarına talibim. Eğer bana güç verirseniz dolayısıyla bu hakkı da söke söke alacağım. Üçüncüsü mülakat. Mülakat herkesin acısı. Yaptığım ziyaretlerde 87 puan alıp atanamayan gençleri gördüm. 73 puan olarak arkadaşı atanan mülakatlar kaldırılmalı. Bunu da 2023 seçimlerinde kaldıracağımızı söyledik. Bunun gereğini yapmak zorundasınız sayın Erdoğan.”

“Benim için esas olan millettir. Milletin veli nimet olmasıdır” diyerek sözlerine devam eden Akşener, "Oy verenlerin o önemli hissetmesi gerekir. Esas mesele bu. Milletin baş tacı ve seçmenin veli nimet olabilmesi için bana güç verirseniz ben de gereğini yapacağım. Muhalefet olma görevini yerine getireceğim” ifadelerini kullandı.
Akşener, partisinin belediye başkan adaylarına, belediye meclisi ve il genel meclis üyesi adaylarına destek istedi.