Limonlu revani, özellikle yaz günlerinde aranan hafif ve ferahlatıcı tatlılardan biridir. Basit malzemelerle hazırlayabileceğiniz bu tatlı, hem göze hem damağa hitap ediyor. İşte adım adım limonlu revani yapımı!

Yaz sofralarınıza tat katacak limonlu revani tarifi için doğru yerdesiniz. Bu rehber, limonun tazeleyici lezzetiyle irmiğin mükemmel uyumunu sizinle buluşturacak. Hazır olun, bu tatlı tüm aileniz tarafından sevilecek!

Limonlu revani, tatlı krizleriniz için hızlı ve pratik bir çözüm sunuyor. İrmik ve limonun harmonisiyle hazırlanan bu tatlı, özel günlerinizde de misafirlerinize sunabileceğiniz şık bir seçenek olabilir.

Malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 kahve fincanı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya ya da şekerli vanilin
1 adet limonun kabuğu ve yarım limon suyu
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 adet limonun suyu

Hazırlanışı

3 adet yumurtayı derin bir kabın içerisine kırın. Üstüne 1 su bardağı toz şekeri ilave edin. Bu iki malzemeyi mikser yardımı ile 3 ya da 4 dakika boyunca iyice çırpın. Ardından karışıma 1 su bardağı yoğurdu, 1 su bardağı sıvı yağı ve yine 1 su bardağı irmiği ekleyerek çırpmaya devam edin. Ancak bu noktada malzemeleri hep aynı yönde çırpmaya özen gösterin.

1 kahve fincanı un ile 1 çay kaşığı kabartma tozunu bir elek ile eleyin. Sonrasında tüm malzemelerin çırpıldığı kabın içine ekleyin. Bu şekilde tekrar çırpmaya devam edin. 1 adet limonun kabuğunu iyice rendeleyin ve limonun yarısının suyunu sıkın. Bu malzemeler ile birlikte 1 paket vanilyayı ya da şekerli vanilini de kabın içine ekleyerek karıştırın.

Revani karışımını yayvan ve dikdörtgen bir pişirme kabının içine dökün. Önceden ısıtılmış bir fırında yaklaşık 170 derecede 40 dakika boyunca pişirin. Limonlu revani tatlısı pişerken tatlının şerbetini hazırlayın. 2 su bardağı suyu bir tencereye koyun ve üstüne 2 su bardağı toz şeker ile 1 adet limonun suyunu ilave edin. Bu şekilde malzemeleri iyice kaynatın. Revani tatlısı fırından çıktıktan sonra bir süre ılımasını bekleyin. Tatlı ılık hale geldikten sonra hala kaynar vaziyette olan şerbeti tatlının üstüne dökün.

Kolay ve lezzetli: Sadece 10 dakikada hazırlayabileceğiniz Mayalı Poğaça tarifi Kolay ve lezzetli: Sadece 10 dakikada hazırlayabileceğiniz Mayalı Poğaça tarifi

Limonlu revani tatlısının iyice pişmesi için fırındayken ilk 30 dakika boyunca fırının kapağını açmamalısınız.Tatlının şık bir sunumu olması için her bir dilimin üstüne fıstık taneleri batırabilir ya da serpebilirsiniz.

Limonlu revani tarifi, yaz aylarınızı tatlandıracak harika bir seçenektir. Hem pratik hem de lezzetli bu tatlı, özellikle sıcak günlerde içinizi ferahlatacak. Tarifi deneyerek yaz tatlılarınıza farklı bir tat katın. Limonun tazeleyici etkisi ile irmik tatlısının eşsiz uyumunu keşfedin. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi