Kaşık Dökmesi, yumurta, peynir ve maydanozun mükemmel uyumuyla kahvaltılarınıza yeni bir lezzet katacak. Bu tuzlu pankek, pratik malzemeler le kısa sürede hazırlanabilir ve her lokmasında ev yapımı bir tat sunar.

Türk kahvaltılarının olmazsa olmazlarından biri olan Kaşık Dökmesi, sizi ve sevdiklerinizi lezzet yolculuğuna çıkaracak. Bu tarifle, tavada pişirilen tuzlu pankeklerinizi nasıl daha lezzetli hale getireceğinizi keşfedin.

Peynirli ve maydanozlu bu eşsiz Kaşık Dökmesi tarifi, kahvaltı sofralarınızın yıldızı olmaya aday. İster sıcak ister soğuk servis edin, her zaman lezzetli ve pratik!

MALZEMELER

1,5 - 2 su bardağı un
2 adet yumurta
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker

TARİF

Ustaları kıskandırın: Oklavasız Cevizli Baklava tarifi Ustaları kıskandırın: Oklavasız Cevizli Baklava tarifi

Derin bir kabın içerisine yumurtaları kırın. Hafifçe çırpın.
Üzerine yoğurt, süzme yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek güzelce karıştırın.
Tüm malzemeler birbiriyle bütünleştiğinde üzerine eleyerek un, kabartma tozunu ilave edin ve çırparak güzelce karıştırın. Bu aşamada içerisinde un topaklarının kalmamasına özen gösterin. Son olarak tuz ve şekerini ilave ederek karıştırın.
İnce, yanmaz ve yapışmaz bir tavanın yüzeyini yağlayın ve güzelce ısıtın. Harçtan dolu bir kaşık alın, tavaya aktarın ve kaşık yardımıyla üzerini düzelterek yuvarlak olmasını sağlayın.
Spatula ile çevirerek hem arkasını hem önünü pişirin. Tüm harç bitene kadar bu işleme devam edin Ardından dilediğiniz şekilde servis edin.

Bu basit ve lezzetli Kaşık Dökmesi tarifi ile kahvaltılarınızı daha eğlenceli ve doyurucu hale getirebilirsiniz. Hem hızlı hem de lezzetli olan bu tuzlu pankek, aileniz ve dostlarınız ile keyifli sohbetlerinize eşlik edecek. Deneyin ve kahvaltı rutininize yeni bir tat katın!

Editör: Haber Merkezi