Şambali, irmik ve şerbetin mükemmel uyumunu tatlı bir sanata dönüştüren bir lezzettir. Evde bu nefis tatlıyı yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler ve adımlar bu yazıda!

ŞAMBALİ TATLISI TARİFİ

Kahvaltı sofralarınıza 5 dakikada lezzet katın: Pratik Acuka tarifi Kahvaltı sofralarınıza 5 dakikada lezzet katın: Pratik Acuka tarifi

MALZEMELER

3 su bardağı irmik
1,5 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı şeker
1 kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat

Şerbeti için;

4 ,5 su bardağı şeker
3 ,5 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu

TARİF

Geniş bir kaba yoğurt ve şeker alınır iyice karıştırılır. Üzerine kalan diğer malzemeler eklenir biraz katı kıvamda olacak bu sizi korkutmasın ardından orta boy bir cam tepsi yağlanır üzerine boşaltılır.
Üzerini düzeltmek için eller ıslatılarak üzeri iyice düzeltilir.
Kaşık veya bıçak yardımıyla hafifçe tepsinin tabanına değmeyecek şekilde kesilecek yerleri çizilerek belirlenir.
Üzerine fıstık dizilir ve önceden ısıtılmış 175 derecede ki fırına verilir 30 dakika altı üstü kızarıncaya pişirilir.
Şerbeti için tencereye şeker ve su alınır kaynayıncaya kadar karıştırılarak şekerin erimesi sağlanır.
Kaynamaya başlayınca 12- 15 dakika kadar kaynatılır. Bu arada tatlı da pişmiş olacak.
Sıcak şerbet fırından çıkan sıcak tatlının üzerine gezdirilir.
4- 5 saat iyice Şerbetini çekip dinlenen tatlı istenilen şekilde süslenilip servis edilir.

Şambali tatlısı, tatlı severlerin favorileri arasında yer alacak özel bir tat. Bu tarif ile evde kolayca Şambali yapabilir, özel günlerinizde ya da aile toplantılarınızda bu eşsiz lezzeti sunabilirsiniz. Deneyin ve bu geleneksel tatlıyla damaklarınızı şenlendirin!

Editör: Haber Merkezi