Tarçınlı Kurabiye tarifi: 5 çayınıza eşlik edecek kıtır kıtır lezzet Tarçınlı Kurabiye tarifi: 5 çayınıza eşlik edecek kıtır kıtır lezzet

Atom Kurabiye, ismi kadar etkileyici bir lezzete sahip. Yumuşacık hamurun içinde ceviz, kuru üzüm ve kayısı ile hazırlanan dolgusuyla, her lokmada tatlı bir sürpriz sunuyor.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz Atom Kurabiye, tatlı krizlerinizin yeni çözümü olacak. Pudra şekeri serpilmiş bu enfes kurabiyeler, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olmaya aday.

Bu tarif, hem göze hem damağa hitap ediyor. Meyve ve cevizle zenginleştirilmiş Atom Kurabiye ile sofralarınıza şık ve lezzetli bir dokunuş katın. İşte adım adım Atom Kurabiye yapımı...

Malzemeler

150 gram tereyağı ya da margarin
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
3,5 – 4 su bardağı un
5 adet kuru kaysı
5 adet kuru incir
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı öğütülmüş ceviz içi

Tarifi

İlk adımda kurabiye hamurunu yapmaya başlamadan önce atom kurabiyenin içinde kullanılacak olan; 5 adet kuru kaysı, 5 adet kuru incir ve 1 çay bardağı kuru üzümü güzelce yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayın. Ceviz içini de öğütün. Ve bu malzemeleri bir kasede harmanlayın.

Atom kurabiye hamurunu hazırlamak için önce geniş bir kabın içerisine 150 gram tereyağını alın. Üzerine 1 adet yumurtayı kırın. Daha sonra bunların içine de 1 paket vanilyayı ve 1 su bardağı pudra şekerini eleyerek ilave edin ve bu malzemelerin tereyağı ile birlikte birbirine geçmesi için elinizle iyice yoğurun. Sonra iyice yoğurduğunuz bu malzemelerin üzerine unu ve kabartma tozunu da eleyerek azar azar ilave edin. Atom kurabiyenizin hamurunu kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.

Üçüncü adımda atom kurabiyesinin şeklini yapmak için 1 adet limon sıkacağına ve streç filme ihtiyacınız var. Limon sıkacağını ters çevirin içini fırça yardımıyla çok az yağlayın ve sıkacağın içini streç filmle kaplayın. Daha sonra, hazırlamış olduğunuz hamurdan cevizden büyük parçalar koparın ve sanki içli köfte yapar gibi kopardığınız bu parçanın içini oyun. Sonra bu hamuru streçli limon sıkacağının içine sıkacağın şeklini alması için özenli bir şekilde oturtun. Sonra da bu oyuğun içine 1 tatlı kaşığı kadar önceden yıkayıp doğradığınız iç harçtan koyun. Harçtan kalıbın içine koyarken hamurla ağzını kapatabilmesi için küçük bir boşluk bırakın. Kalan hamurla da kapatma işlemini yapın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine, limon sıkacağının içindeki kurabiyeyi ağız kısmı tepsiye gelecek şekilde dikkatlice dizin. Önceden 175 derece ısıttığınız fırında yaklaşık 15 dakika atom kurabiyelerin altı pembeleşene kadar pişirin. Atom kurabiyeler piştikten sonra fırından çıkarın ve üzerine pudra şekerini eleyerek serpin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

Atom kurabiyeleri hazırladıktan sonra şeklini bozup dağılmaması için fırına vermeden önce 10 veya 15 dakika kadar dinlendirdikten sonra pişirin.

Atom Kurabiye, iç dolgusuyla sizi ve sevdiklerinizi şaşırtacak, her ısırıkta meyveli ve cevizli lezzetlerle dolu bir deneyim sunacak. Bu kurabiyeler, özel günlerinizde ya da sıradan bir akşamüstü çayının yanında mükemmel bir seçenektir. Deneyin ve bu lezzet patlamasının tadını çıkarın!

Editör: Haber Merkezi