Evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve milföy tadında olan pamuk poğaça tarifi, çay saatlerinizi lezzetli bir serüvene dönüştürecek. İşte adım adım tarif ve püf noktaları.

Bu enfes milföy poğaça tarifi ile mutfakta harikalar yaratın. Hem pratik hem de lezzetli bu tarif, evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir lezzet sunuyor.

Milföy lezzetinde ve pamuk gibi yumuşak poğaçalar yapmak artık çok kolay! İşte, evde hızla tüketilecek bu poğaçaların sırları ve detaylı yapılışı.

Milföy Lezzetinde Pamuk Poğaça Tarifi

Malzemeler

Hamuru için :

Bu kurabiyelere kimse hayır diyemiyor: Herkesin bayılacağı Nişastalı Un Kurabiyesi tarifi Bu kurabiyelere kimse hayır diyemiyor: Herkesin bayılacağı Nişastalı Un Kurabiyesi tarifi

1 küçük paket kuru maya
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta (Sarıları hamurun üzerine sürülecek ve beyazları hamurun içine )
4.5 su bardağı un

Ara katları için

Eritilmiş 200 gram tereyağı veya margarin

İç malzemesi

Peynir

Milföy Lezzetinde Pamuk Poğaça Nasıl Yapılır?

Öncelikle hamur yoğurma kabına kuru mayamızı ve ılık suyumuzu katıp karıştıralım. Sırasıyla diğer malzemeleri de katalım ununu da katıp yumuşak bi hamur yoğuralım.
Hamurumuzun üzerini kapatalım ve mayalandıralım.
Hamurumuzu dört eşit parçaya bölelim ve yuvarlayarak bezeler yapalım.
İlk bezemizi unlayarak normal yufka büyüklüğünde açalım.
Kenara alalım.
İkinci bezeyi de aynı şekilde açalım ve erittiğimiz yağdan fırçayla üzerine iyice sürtelim ve ilk açtığımız yufkayı yağladığımız yufkanın üzerine serelim onun üzerini de fırça ile yağlayalım.
Yufkamızı rulo yapıp bıçakla 12 eşit parçaya bölelim ve kalan iki bezemizi de aynı şekilde hazırlayalım buzdolabında 15 dakika dinlendirelim amacımız yağ biraz donsun diye.
Çıkartıp kesilen uçlarını elimizle birleştirelim ve bastırıp çay tabağı büyüklüğünde açalım ve ortasına peynirli iç koyup kapatalım ve yağlı kağıt serili tepsimize dizelim ve üzerlerine bez kapatıp yarım saat tepsi mayası yapalım.
Üzerine yumurta sarısı nı hafifçe hamura bastırmadan sürelim.
180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. 

Milföy lezzetinde pamuk poğaça tarifi ile çay saatlerinizi tatlandırabilirsiniz. Hem pratik hem de uzun süre taze kalan bu poğaçalar, misafirlerinizi ve ailenizi memnun edecek. Buzlukta saklanabilme özelliği sayesinde istediğiniz zaman pişirebileceğiniz bu poğaçalar, her daim elinizin altında olacak. Şimdi bu tarifi deneyin ve evde poğaça yapmanın keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi