Etimek tatlısı, özellikle ani misafirler için ideal bir seçenektir. Hızlıca hazırlayabileceğiniz bu tatlı, hem pratik hem de enfes.

Ev yapımı etimek tatlısı, tatlı krizlerinize lezzetli bir çözüm sunuyor. Az malzeme ile kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, herkesi mutfakta buluşturacak.

MALZEMELER

12 dilim tuzsuz etimek

Şerbeti için:

1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

Muhallebisi için:

Bir dilimle aşık olacaksınız: Petibör Bisküvili ekonomik Yaş Pasta tarifi Bir dilimle aşık olacaksınız: Petibör Bisküvili ekonomik Yaş Pasta tarifi

2,5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı toz şeker
3,5 silme yemek kaşığı un
1/2 yemek kaşığı mısır nişastası
1/2 paket vanilya
1/2 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

1 paket toz krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

TARİF

Tatlının şerbeti için; toz şeker ve suyu küçük bir sos tenceresinde kaynatın. Şurup kıvamını alan şerbeti, oda sıcaklığında ılınması için bekletin.
Bir tencereye unu ve nişastayı ekleyin.
Ardından şekeri ilave edin.
Sütü de ekleyin ve kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin. Tereyağı ve vanilyayı da ekleyip çırpın ve kenara alın.
Toz krem şantiyi, süt ile çırpın.
Etimeklerin önce bir katını tepsiye dizin ve şerbetin yarısı ile ıslatın, ardından diğer katını üzerine dizin ve kalan şerbet ile ıslatın.
Islanmış etimeklerin üzerine muhallebiyi dökün ve yayın. Sonrasında buzdolabına alın ve yarım saat dinlendirin.
Dolaptan çıkardığınız muhallebinin üzerine krem şantiyi yayın ve buzdolabına yerleştirip 3-4 saat dinlendirin.
Dinlenen etimek tatlısını fıstık tozu ve üzüm ile servis edin.

Etimek tatlısı, lezzeti ve pratik yapılışı ile herkesin beğenisini kazanmış durumda. Bu tarif sayesinde siz de kısa sürede harika bir tatlı hazırlayabilir, misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek bu lezzeti daha da özel kılabilirsiniz. Deneyin ve bu hafif tatlıyla sofralarınızı tatlandırın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi