Protein deposu olan tokmak köfte, nar gibi kızaran görüntüsüyle de göz dolduruyor. Tavuk etinin hafifliği ve bulgurun doyuruculuğu ile harmanlanan bu tarif, evde kolaylıkla hazırlanabilecek bir yemek seçeneği olarak öne çıkıyor.

Çorum'a özgü tokmak köfte yapımı, detaylı malzemeleri ve adım adım anlatımıyla sizi bekliyor. Evde lezzetli bir yemek deneyimi yaşamak isteyenler için ideal bir tarif olan tokmak köfte, sofralarınıza farklı bir tat katacak.

Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz, sağlıklı ve lezzetli bir köfte tarifi arıyorsanız, Çorum'dan gelen tokmak köfteyi denemelisiniz. Bu tarif, hem göze hem de damağa hitap eden özellikleriyle dikkat çekiyor.

MALZEMELER

Yarım kilo tavuk
1 adet tavuk derisi
Yarım kilo ince bulgur
2 soğan
3 diş sarımsak
1 domates
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı biber
Yarım yemek kaşığı fesleğen
Yarım yemek kaşığı reyhan
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Tarçınlı Kurabiye tarifi: 5 çayınıza eşlik edecek kıtır kıtır lezzet Tarçınlı Kurabiye tarifi: 5 çayınıza eşlik edecek kıtır kıtır lezzet

TARİF

Tavukları robottan geçirin.
Derisini küp küp doğrayın.
Soğan, domates ve sarımsakları rendeleyin.
Geniş bir tepsiye tavuğu, bulguru, sebzeleri, salçayı, tuzu koyup yarım saat kadar yoğurun.
Baharatları ve derileri ekleyip 5 dakika daha yoğurun.
Harçtan parçalar kopartıp 8 dakika kızgın yağda pişirin.

Editör: Haber Merkezi