Çorum Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısında Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve başkan yardımcılarının Güney Kore’nin Gimhae şehrine yapacağı ziyaretle ilgili görevlendirme izni görüşülerek kabul edildi. 

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Başkan Yardımcıları Zübeyir Tuncel ve Fatih Özüyağlı ile Strateji Geliştirme Müdürü Talat Tekin’in yer alacağı heyetin masrafları belediye tarafından karşılanacak.

Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Güney Kore’de bulunan kardeş şehir Gimhae’da Hititlerin eserlerinin yer alacağı bir serginin Ekim ayında açılacağını duyurdu.

Hikmet Çetin: Ülkemizin tüm sorunlarını kolayca çözmenin yolu AK Parti ile CHP ittifakından geçer Hikmet Çetin: Ülkemizin tüm sorunlarını kolayca çözmenin yolu AK Parti ile CHP ittifakından geçer

Aşgın, ilerleyen süreçte Kaya medeniyetinin eserlerinin yer aldığı serginin de Çorum’da açılacağını kaydetti.

SERGİ AÇILACAK

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Ekim ayında açılması planlanan, Hititlerin eserlerinin yer alacağı bir sergiyle ilgili istişarelerde bulunmak üzere kardeş şehre gideceklerini söyledi. Aşgın, “Hititlerin başkenti Çorum, Kaya medeniyetinin başkenti de Gimhae şehri. Korelilerin geldiğinde şöyle bir talebi oldu, Kültür Bakanlığı ile görüşüp Gimhae’de geçici Hitit eserleriyle ilgili bir sergi açabilir miyiz? dediler. Konuyu takip ettik ve bakanlığımız da 2024 Ekim ve Şubat ayları arasında Gimhae şehrinde geçici bir Hitit Eserleri Sergisi açmayı kabul etti ve süreç başladı. Daha sonra Güney Kore’nin başkenti Seul’de bu sergi açılacak. Yapacağımız seyahatte Kültür Bakanlığından ve müdürlüğümüzden personeller katılacak ve sergiyle ilgili çalışma yapacaklar” diye konuştu.

Kore heyetinin 3 kez Çorum’a geldiğini hatırlatan Başkan Aşgın, Güney Kore’ye gidecek heyette Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk’ün de yer alacağını söyledi.

12-19 Mayıs tarihleri arasında yapılacak ziyaret kapsamında Hitit Üniversitesi ile INJE Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalanacağını da kaydeden Başkan Aşgın, ilerleyen zamanlarda Kaya medeniyetinin eserlerinin yer aldığı bir serginin de Çorum’da açılacağını duyurdu.

Aşgın’ın konuşmasının ardından oylamaya geçildi. Söz konusu gündem maddesi Cumhur İttifakı ve Yeniden Refah Partili meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

Editör: Kubilay Olcan