Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, İstanbul’da faaliyet gösteren Çorum sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi.

Toplantıda İstanbul’daki Çorumluların etkinliklerde tek vücut olarak hareket etmelerini sağlamak amacıyla ‘Çorumlular Platformu’ kurulması kararlaştırılırken, kurulacak platform öncülüğünde 2017 Kasım ayı içerisinde İstanbul Yenikapı’da bulunan etkinlik alanında ‘Çorumlular Tanıtım Günleri’ düzenlenmesine karar verildi.

İstanbul Vali Konağı’nda gerçekleşen program, Vali Kılıç’ın talebi üzerine Osmancıklı İş Kadını Hanese Çapar tarafından organize edildi.

Toplantıya Başbakanlık Başmüşaviri, Orman ve Su İşleri Bakanlığı eski Müsteşarı Osmancıklı Hemşerimiz Prof. Dr. Lütfi Akça ile birlikte ÇESİAD Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Lapacı, İstanbul Çorumlular Derneği’nden Yalçın Akbay, Çorum İli ve Çevre Köyleri Derneği’nden Serdar Uygun, Osmancık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nden Murat Başer ve Şerif Yedek, Sungurlu İmirli Köyü Derneği’nden Kamil Belek, Sungurlu Bozyayla Köyü Derneği’nden Arslan Eşki, Mecitözü Esenler Çorumlular Derneği’nden Murat Yılmaz, İskilipliler Derneği’nden Şerif Akdana, Boğazkale Emirler Köyü Derneği’nden Harun Danışık, Bayat Kunduzlu Köyü Derneği’nden Bekir Okumuş, Dünya Çorumlular Platformu’ndan Tevfik Göktürk, İBB Yönetici Fatma Urhan ve basından Mehmet Haykır olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Vali Necmeddin Kılıç, toplantıda dernek başkanlarından İstanbul’da ve Çorum’da yapmak istedikleri etkinlikler ve faaliyetler hakkında kapsamlı bilgiler aldı.

Dernek başkanlarına Çorum Valiliğinden beklentilerini soran Vali Kılıç, Çorum Valiliği olarak uygulanabilir her konuda yardım ve desteğe hazır olduklarını kaydetti.

Son derece yararlı ve verimli geçen toplantıda İstanbul’daki Çorumluların etkinliklerde tek vücut olarak hareket etmelerini sağlamak amacıyla ‘Çorumlular Platformu’ kurulmasına karar verilirken, platformun kurulması ve yönetilmesi konusunda programı organize eden Osmancıklı İş Kadını Hanese Çapar’a yetki verildi.

Kurulacak Çorumlular Platformunun Çorum Valiliği ile irtibatını sağlamak amacıyla Kültür ve Turizm İl Müdürü Ömer Arslan’a görev verildi.

Toplantıda ayrıca kurulacak Çorumlular Platformu öncülüğünde 2017 Kasım ayı içerisinde İstanbul Yenikapı’da bulunan etkinlik alanında ‘Çorumlular Tanıtım Günleri’ düzenlenmesine karar verilirken, Çorum ve İstanbul’da gerçekleştirilecek projelerin bu platformdan haberleşilerek gerçekleştirilmesi kararı alındı.

Toplantıda ayrıca Çorum’un tanıtımına katkı sağlamak amacıyla İstanbul’dan Çorum’a gelecek yerli turistlere konaklama ve ikramlarda Çorum Valiliği tarafından kolaylık sağlanarak, yardımcı olunması kararlaştırıldı.