Öğle namazında Esentepe Camii'nde mevlid okundu ve akabinde Şehit Mehmet Çıplak'ın kabri ziyaret edildi.

Mevlid Programı ve kabir ziyaretine MHP İlçe Başkanı Selim Dölcü, Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, MHP Belediye Başkan Aday Adayı Mitat Kabaca, Türk Eğitim-Sen İlçe Başkanı Mustafa Potuk, Türk Diyanet Vakıf-Sen İlçe Başkanı Beyazıt Arslan ve Ülkü Ocakları mensubu gençler katıldı. 

Başkan Gelgör, iftarı vatandaşlarla yaptı Başkan Gelgör, iftarı vatandaşlarla yaptı

Şehit Mehmet Çıplak'ın kabri başında günün anlam ve önemine binaen konuşma yapan Ülkü Ocakları Osmancık İlçe Başkanı Bayram Çakır, “Cennet mekan Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in liderliğinde dava yürüyüşüne başlayan Milliyetçi-Ülkücü Hareketin geçen 58 yıla ve Türklük düşmanları tarafından önüne konulan türlü engellere rağmen ilk günkü azim kararlılıkla mücadelesine devam ediyor” dedi. 

Çakır, destanlaşan Ülkücü mücadelenin ilk şehidi Ruhi Kılıçkıran'dan Fırat Çakıroğlu'na kadar 5 bin şehidini her an yüreklerinde taşıdıklarını vurguladı.
Bayram Çakır, "Başbuğumuz Alparslan Türkeş, kabri başında bulunduğumuz Mehmet Çıplak ağabeyimiz ve tüm Ülkücü Şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz." diyerek sözlerine son verdi. Ocak Başkanı Bayram Çakır'ın konuşmasının ardından yapılan Kuran-ı Kerim tilaveti ile anma programı sona erdi.