Osmancık Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü tarafından şehit aileleri ve gazilere iftar yemeği verildi.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeği bu yıl Osmancık Öğretmenevinde gerçekleşti.

Düzenlenen iftar yemeğine; AK Parti Çorum Milletvekili Av. Oğuzhan Kaya, Osmancık Kaymakamı Hakan Alkan, Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Garnizon Komutanı Personel Asteğmen Mücahit Yıldırım, Osmancık Cumhuriyet Başsavcı Hasan Hüseyin Altunay, Emniyet Müdürü Bahadır Vurgun, İlçe Jandarma Komutanı Kdm. Bşv. Tevfik Kara, kamu kurum ve kuruluşlarındaki müdür, amir ve personeli, dernek yöneticileri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Ezanın okunması ile birlikte tüm protokol mensupları ve konuklar, oruçlarını açtı.

Kaymakam Hakan Alkan, bir kamu yöneticisi olarak, şehit aileleri ve gazilerle birlikte olmak, dertleriyle dertlenmenin kendisini gururlandırdığını belirterek, “Bu şeref, bu onurlu, bu fedakarlığa yıllara sair bir şekilde göğsünüzde bir onur olarak taşıyan siz değerli mümtaz kişilerle, ailelerle bir iftar yemeğinde beraber olmak benim için onur ve şeref vericidir. Bu vesile ile ebediyete intikal etmiş şehitlerimize ve gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize ve ailelere sağlıklı bir ömür temenni ederken, Ramazan ayınızı ve yaklaşan Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.

AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya ise, şehit yakınları ve gazilerin tuttukları orucun kabul olması dileklerini ileterek, “İnşallah vatanımız, milletimiz, askerlerimiz, polislerimiz ve güvenlik güçlerimiz ile güçlenerek Türk milleti şahlanacak. Ramazan ayı kutsal bir ay bilindiği gibi. Önümüzdeki Ramazan Bayramı’nın tüm İslam coğrafyasına barış getirmesini diliyorum” ifadesini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Osmancık Müftüsü Dr. Eyyup Aydın tarafından yapılan sofra duası ile iftar yemeği son buldu.

Şahit aileleri ve gaziler için düzenlenen iftar yemeğine katılan konuklar, Osmancık Kaymakamlığına teşekkür ederek şehit aileleri ve gazilerin tamamının katılmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek birlik ve beraberliğin sağlanmasında emeği geçen herkese şehit ailelerine ve gazilere teşekkür ettiler.

Protokol üyeleri tarafından tüm şehit aileleri ve geziler, kapıdan tek tek uğurlandı.