Tarım ve Orman Bakanlığının 'Geleceğe Nefes' kampanyası kapsamında organize edilen “Dünyanın En Büyük Online Fidan Dikme Anını Yansıtan Albüm” rekor denemesine Osmancık Kaymakamı Hakan Alkan ve Belediye başkanı Ahmet Gelgör ile Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Cebeci de katıldı.


Türkiye’de 11 milyon fidan, Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nün koordine ettiği 'Geleceğe Nefes' kampanyası kapsamında saat 11.11’de toprakla buluştu. Kampanya kapsamında Osmancık’ta da 2047 fidan dikildi.
Türk halkının büyük ilgi gösterdiği organizasyon kapsamında iki ayrı alanda dünya rekoru denemesi yapıldı.
Etkinlikte ilk olarak, 232 bin 647 fidan ile Endonezya’ya ait “1 saat içinde en fazla fidan dikme” rekorunun Çorum’ halkı tarafından kırılması denendi.
Organizasyonda, ikinci rekor denemesi de fotoğraf alanında gerçekleştiriliyor. Türkiye genelinde vatandaşların fidan dikerken çektiği fotoğraflardan oluşan bir dijital albüm yapılacak. Daha sonra dünyanın en büyük online fidan dikme anını yansıtan albüm oluşturulup Guinness’e tescil ettirilecek.

İKİNCİ REKOR DENEMESİNE DE KATILDILAR

Osmancık Kaymakamı Hakan Alkan ve Belediye başkanı Ahmet Gelgör ile Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Cebeci “Dünyanın En Büyük Online Fidan Dikme Anını Yansıtan Albüm” rekor denemesine katıldı.
Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Kaymakam Alkan ve Başkan Yardımcısı Cebeci ile birlikte Gürleyik Mahallesindeki Bademlik Ağaçlandırma Sahasına fidan dikerek rekor denemesi için Tarım ve Orman Bakanlığının dijital albümüne gönderdiklerini belirtti.
Her vatandaşın rekor denemesine katılabileceğini kaydeden Gelgör, fotoğraf yükleme işleminin “gelecegenefesalbum.com” internet sitesinden 30 Kasım’a kadar yüklenebildiğini ifade etti.