Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Ezanı En Güzel Okuma Yarışması´ Türkiye Birincisi Osmancıklı Saffet Çalış oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı´nın organizasyonunda Bitlis´te gerçekleştirilen ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş´ın da katıldığı ‘En Güzel Ezan Okuma Yarışması Türkiye Finali´nde Osmancıklı Saffet Çalış birinci oldu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, bu yarışmanın, yarışmaların en güzellerinden biri olduğunu belirterek, "Ezan-ı Muhammedi İslam, Müslümanların en önemli alametifarikalarından birisidir. Sesi ile ifade ettiği manayla, alemi kuşatan Ezan-ı Muhammedi´nin en güzel şekilde okunması gayretinin bir neticesidir bu yarışmanın düzenlenmiş olması. Günde 5 defa gök kubbede yankılanan ezan, Allah ve resulünden tüm insanlığa yönelik ilahi bir çağrıdır. Bir davettir. Allah´ın varlığı ve birliği Hz. Muhammed Mustafa´nın onun elçisi olduğu ve asıl kurtuluşun ahiret mutluluğunda bulunduğu gerçeğini bizlere haykırmaktadır" ifadelerini kullandı.

Ezanı En Güzel Okuma Yarışması´nda birinci olan Saffet Çalış, İkinci Yozgat´tan Resul Tekin ve üçüncü Kahramanmaraş´tan Abdurrahim Yağcı´ya ödülleri Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu tarafından verildi.