Kızılay Osmancık Şubesi, 2017 yılında da yaptığı çalışmalarla ilçede adından en çok söz ettiren kurumlardan birisi oldu.

Kızılay Osmancık Şube Başkanı Erdal Karataş ve yönetim kurulu üyeleri, Kızılay’ın 2017 yılı çalışmalarına ilişkin yaptıkları açıklamada, 2017 yılı içerisinde 8 defa kan bağışı kampanyası düzenlediklerini belirterek, düzenlenen kampanyalar çerçevesinde 1200 kişinin kan bağışında bulunduğunu, toplanan kanların 3600 kişiye şifa dağıtırken, 275 kişiye ise kök hücre donörü olduğunu açıkladılar.

Kızılay Osmancık Şubesi olarak 2017 yılı Ramazan ve Kurban Bayramında 150 aileye gıda kolisi, 468 aileye ise kavurma ve kıyma dağıttıklarını ifade eden Kızılay Osmancık Şube Başkanı Erdal Karataş, yıl içerisinde şehit ve gazi ailelerine maddi yardım yaptıklarını, 500 aile ve öğrenciye giyim yardımında bulunduklarını, evi yanan 3 mağdur aileye ise mutfak eşyası ve beyaz eşya yardımı yaptıklarını kaydettiler.

Koyunbaba İlkokulu bünyesine 1 adet özel eğitim sınıfı açtıklarını, gelecek yıllarda bir özel eğitim sınıfı daha açacaklarını dile getiren Karataş, 2018 yılının Kızılay’ın 150. Kuruluş yıldönümü olduğunu hatırlatarak, “ 2018 yılında 1500 ünite kan toplamayı hedefliyoruz. Bunun yanında ihtiyaç sahiplerine daha çok maddi ve ayni yardım yapacağız. Yıl içerisinde ikinci el kıyafet ve ikinci el kitap projesini hayata geçireceğiz” dedi.