Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Çorum Osmancık’ta inşasını sürdürdüğü İncesu Barajı’nı tamamladı. Tamamlanan barajın sulama projesinin devreye girmesi ile barajda biriktirilen suyla 8.170 dekar arazi sulanacak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çorum’da yaptığı yatırımlar ile münbit toprakları suyla buluşturmaya devam ediyor. Bu çerçevede yapımı devam eden Osmancık İncesu Barajı ise tamamlandı. Geçtiğimiz aylarda tamamlanan ve temelden yüksekliği 61 metre olan baraj ile İncesu, Kargı ve Başpınar köylerinin arazileri suyla buluşacak.

BÖLGE ÇİFTÇİSİ DEKAR BAŞINA 650 LİRA İLAVE GELİR ARTIŞI ELDE EDECEK

Barajın sulama projesinin hizmete alınmasıyla bölge çiftçisi dekar başına 650 lira ilave gelir elde edecek, dolayısıyla da ülke ekonomisine yıllık 5 milyon liradan fazla katkı sağlanacak. Yaklaşık 14,5 milyon lira yatırım bedeli ile inşa edilen barajın sulama projesinin ise hızla inşa edilerek en kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.

SON 15 YILDA ÇORUM’DA 158.950 DEKAR ARAZİ SULAMAYA AÇILDI

DSİ olarak son 15 yılda Çorum’da 7 baraj ve 3 gölet inşa ettiklerinin altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise “Yaptığımız yatırımlar ile bu dönemde 158.950 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 127 milyon TL zirai gelir artışı sağladık. Ayrıca 68 derenin ıslahını tamamladık. İncesu Barajının sulama projesini de en kısa sürede tamamlayarak bölge çiftçimizin hizmetine sunacağız” değerlendirmesinde bulundu.