15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında Osmancık´ta binlerce kişi darbeye lanet için yürüyüş yaptı.

Osmancık Kaymakamlığı önünde akşam saatlerinde toplanan binlerce vatandaş, ellerinde Türk Bayrakları ile sloganlar atarak Demokrasi Meydanına kadar yürüdü.

Yürüyüşe Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, Osmancık Kaymakamı Hakan Alkan, Belediye Başkanı Hamza Karataş, AK Parti İlçe Başkanı Hakkı Güngör, CHP İlçe Başkanı Sadık Eker, MHP İlçe Başkanı Satılmış Karatağ, Saadet Partisi İlçe Başkanı Halil İbrahim İnoğlu, kurum amirleri, oda başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

15 Temmuz Demokrasi Meydanına kadar süren yürüyüşün ardından miting düzenlendi.

Yoğun bir katılımın olduğu mitinde ilk konuşmayı Ak Parti İlçe Başkanı Hakkı Güngör yaptı. Güngör yaptığı konuşmada, “Bugün 15 Temmuz. Şanlı Türk tarihine kara leke düşürmek üzere birleşmiş hain güçlerin 248 vatandaşımızı şehit ettiği kara bir günün yıl dönümü.

Bugün 3 bin yıllık şanlı Türk Ordusunun içerisine yuvalanmış hain şer odaklarının Türk Milletine namlu çevirdiği kara bir gecenin yıl dönümü.

Bugün Türk Milleti için acı bir günün yıl dönümü.

Ancak bu gün aynı zamanda Türk Milletinin iman gücüyle tankın gücünü yendiği şerefli bir günün de yıldönümü. Bugün aynı zamanda milletimizin vatan sınavından geçtiği ve bu sınavı Çanakkale Zaferi gibi, Kurtuluş Zaferi gibi büyük bir onurla verdiği destansı bir günün de yıl dönümü.

Bugün tarih sayfalarında çok kez destanlar yazan milletimizin 15 Temmuz 2016´da FETÖ terör örgütü ve işbirlikçi hainlerin darbe girişimine karşı yazdığı yeni destanın yıl dönümü.

Dolayısı ile 248 şehidimizi toprağa verdiğimiz bu acı günü aynı zamanda Türk Milletinin milli irade zaferi ile bir arada yaşıyoruz.

Şüphesiz ki Aziz Türk Milleti için vatan demek namus demektir. Mehmet Akif Ersoy´un ifade ettiği gibi;

Âsım´ın nesli... diyordum ya... nesilmiş gerçek:

İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek.

Bu milleti namusuyla, vatanıyla sınamaya kalkanlar tarih sahnesinde yok olmaya mahkûmdurlar. Söz konusu vatan olduğunda Türk Milleti çocuğunu top mermisine sarıp Allah´a emanet etmekten, mermisi bittiğinde süngü takıp zafere koşmaktan ve canını milletine feda etmek için tankın önüne yatmaktan asla geri durmayacaktır. 

Tarih boyunca destanlar yazan milletimiz, 15 Temmuz´da olduğu gibi yeni bir destan yazmaktan asla geri durmayacaktır.

Ancak millet olarak temennimiz şudur ki:

Mehmet Akif Ersoy´un “Allah bu Millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” dediği şuur ile ifade etmek istiyorum “Allah bu millete bir daha 15 Temmuz´u yaşatmasın”

Başta 15 Temmuz Şehitlerimiz olmak üzere, milletimiz için Hak yolunda canını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Güngör´ün ardından Belediye Başkanı Hamza Karataş, İlçe Kaymakamı Hakan Alkan ve Milletvekili Oğuzhan Kaya´da birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmaların hepsinde ana tema birlik ve beraberlik vurgusu oldu.

Konuşmaların ardından ilahi ve dualar okundu. Sloganlar atarak geç saatlere kadar meydandan ayrılmayan vatandaşlara Osmancık Belediyesi tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu. Gece saatler 00.13´ü gösterdiğinde tüm Türkiye´deki camilerde sela okundu. Okunan selanın ardından sık sık darbe girişimine lanet sloganları atan vatandaşlar geç saatlere kadar meydanda bekledi.