Osmancık Anadolu İmam Hatip Lisesi 12. sınıf öğrencileri için Osmancık Belediye Kültür Merkezinde muhteşem bir mezuniyet töreni düzenledi.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Okul Müdürü İdris Makineci’nin açış konuşmasının ardından Kur´an tilaveti, okul tanıtım slaytı, "100 yıllık çınar imam hatip okullarının öyküsü" adlı sinevizyon, 12. sınıfların videoları ve ilahiler ile devam eden programda temsili mezuniyet belgelerinin verilmesinden sonra öğrencilerin kep atma töreni gerçekleştirildi.

Velilerin de yoğun ilgi gösterdiği program, öğrencilerin coşkulu kep atma töreni ile sona ererken, etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu.

"İMAM HATİPLİNİN GÖMLEĞİ BEYAZDIR, LEKE GÖTÜRMEZ"

Okul Müdürü İdris Makineci, açış konuşmasında protokolü selamladıktan sonra öğrencilere seslenerek, şunları söyledi:

"Sevgili 12. sınıf öğrencilerimiz: sizlerin üzerinde 4 yıllık bir emeğimiz var. Sizleri 4 yıl boyunca hem yükseköğrenime, hem de hayata hazırladık. Bir kısmınız yükseköğrenime devam ederken, bir kısmınız da hayata atılarak toplumun içerisindeki yerinizi alacaksınız. Şunu hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayınız ki İmam Hatiplinin gömleği beyazdır, leke götürmez. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın deyimiyle “imam hatipli olmak dava adamı olmak” demektir. Bunu hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayınız. Gelecekte, yükseköğrenimde ve bundan sonraki yaşantınızda başarı ve mutluluklar hep sizinle olsun, yolunuz açık bahtınız aydınlık olsun."

OKULUN TARİHÇESİ

1982-1983 öğretim yılından itibaren yıkılan eski binada eğitim ve öğretime başlayan Osmancık Anadolu İmam Hatip Lisesi, 1993, 2004 ve 2005 yılı mali bütçesinden onarımlar gördü. 2016-2017 öğretim yılı Eylül ayı başında Çorum İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan 24 derslikli yeni okul binası hizmete girdi.

2004-2005 öğretim yılından itibaren 42 erkek öğrenci yatılı pansiyonu açıldı. Pansiyon 2005-2006 öğretim yılından itibaren 57 erkek yatılı öğrenci kapasitesine çıkartıldı. Şu an yeni pansiyonun açılması ile birlikte kapasite 144'e çıktı.

Okulda 142 yatılı, 261 gündüzlü olmak üzere toplam 403 öğrenci eğitim alıyor.