Çorum Hitit Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi (Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi) öğretmen ve öğrencileri Osmancık’ın tarihi ve kültürel yerlerini gezdi.
Öretmen ve öğrencileri Okul Müdür Yardımcısı Hüseyin Sarısandal sorumluluğunda ve Mehmet Yonar eşliğinde Osmancık’ın tarihi ve kültürel yerleri Osmancık Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Yonar tarafından gezdirildi.


Önce Osmancıklı Şehit müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın mezarı ziyaret edildi. Öğretmen ve öğrenci gurubu Osmancık asri mezarlıktaki Şehitliğe giderek, burada Batman'ın Kozluk ilçesinde PKK'lı teröristlerin şehit ettiği Osmancıklı müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın (22) mezarını ziyaret ederek, dualar ettiler.
Batman'ın Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2016'da Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına yönelik PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda, karne dağıtım töreninin ardından evine giden müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın ağır yaralanmış, kaldırıldığı Kozluk Devlet Hastanesinde şehit olmuştu.


Gezi heyeti Osmancık Yazı mahallesinde bulunan Fatih Sultan Mehmet’in Hocası Akşemseddin hazretlerinin hocalık yaptığı ve kendi ismini taşıyan Akşemseddin Camisi ziyaret edilerek gezildi. Tarih ve sadrazamlar şehri olan Osmancık’ın tarih kokan değerleri ve Osmanlı eserleri olan Koyunbaba Türbesi, 600 Tarihi Koyunbaba köprüsü, 600 Tarihi Koca Mehmet Paşa camisi gezilerek tarihi hakkında bilgiler verildi. Osmancık Kandiber Kalesi’ne çıkılarak Osmancık ve çevresi seyredildi.