Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı, Osmancıklı hemşehrimiz Talip Geylan, yeni Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’u tebrik ederek, kendisinden beklentilerini sıraladı.

Talip Geylan, eğitim camiasından önemli bir ismin Bakanlığa getirilmiş olmasından duyduğu memnuniyeti belirterek, “Duam odur ki, epey bir süredir eğitim hayatımızda yaşadığımız sıkıntıların giderileceği, sorunların çözümü için samimi gayret gösterileceği bir yeni dönemi yaşayalım” dedi.

TES Genel Başkanı Geylan, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:

“Sayın Ziya Selçuk’a yüklenmiş olduğu bu önemli sorumluluğunda başarılar diliyorum. Duam odur ki, epey bir süredir eğitim hayatımızda yaşadığımız sıkıntıların giderileceği, sorunların çözümü için samimi gayret gösterileceği bir yeni dönemi yaşayalım.

Türk Eğitim-Sen olarak tek beklentimiz; atama, terfi ve görevlendirmelerde liyakatin esas alındığı adil bir yönetim anlayışının MEB’de hâkim kılınmasıdır.Bakanlık merkez ve taşra teşkilatlarının sendika/cemiyet/vakıf görünümlü çetelerden temizlenerek, eğitim çalışanlarının huzur içerisinde görevini yaptığı bir çalışma ortamının oluşturulması en büyük özlemimizdir.

İnanıyorum ki, bu irade ortaya konulabilirse Türk millî eğitiminin ve eğitim çalışanlarının yaşadığı problemlerin çözümü ve beklentilerin karşılanması anlamında ilk düğme doğru iliklenmiş olacaktır.

Bu başarılabilirse, bizim de, ‘Bizim ilkemiz, önce ülkemiz’ şiarını rehber edinmiş Türkiye sevdalıları olarak, taşın altına değil elimizi, gövdemizi koyacağımızın bilinmesini istiyoruz.Sayın Selçuk’u tebrik ediyor, Türk millî eğitiminin geleceği için başarılı hizmetlere vesile olmasını içtenlikle temenni ediyorum.”