Osmancık Kaymakamı Hakan Alkan, Osmancık Pırlanta Pirinç Festivali'nin amacının Osmancık pirincinin bir kez daha Türkiye'ye tanıtılması olduğunu belirterek, çeltik üretinin her geçen gün arttırılması gerektiğini vurguladı. 
Osmancık'ta geleneksel olarak gerçekleştirilen "Pırlanta Pirinç Festivali"nin açılışında konuşan Kaymakam Alkan, festivalin bir diğer amacının şehir ve ilçelerin değerlerini tanıtmanın yanı sıra vatandaşların birlik ve beraberlik içerisinde günlük yaşamda karşılaşılan sorun ve sıkıntıları bir nebze olsun unutarak güzel vakit geçirmelerini sağlamak olduğunu söyledi.


Kaymakam Hakan Alkan, festivalin düzenlenmesinde katkıları bulunanlara teşekkür ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Belediyemiz tarafından düzenlenen Pırlanta Pirinç Festivali için bir araya geldik. Yüzyıllardan beri çeşitli ülkelerde şehirlerde kasabalarda köylerde sosyal, kültürel, ekonomik, sportif amaçlarla festivaller organize edilmektedir. Belediyemiz tarafından organize edilen festival çeşitli amaçlar ve hedefleri gerçekleştirmek için tertiplenmiştir. 
Festivalin amacı 1997 yılında tescillenen Osmancık pirincini tüm Türkiye bir kez daha tanıtmak ve tanıtımına katkıda bulunmaktır. Çeltik tarımı ile meşhur olan 813 çiftçimize 9 çeltik fabrikası sahibi sanayicimize esnafımıza 2018 rakamları ile 18 bin 134 ton olan çeltik üretimini artırmayı bunlarla birlikte yapılacak organizasyonlarla beraber 7'den 77'ye kadını ile erkeği ile yaşlısı genci ile düşüncesi ve görüşleri birbirinden farklı vatandaşların birlik ve beraberlik içerisinde günlük yaşamda karşılaştıkları sorun ve sıkıntıları bir nebze olsun unutarak güzel vakit geçirmelerini sağlamayı amaçlamıştık. Bu kapsamda festivale katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum. Festivalin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."