AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Çorum’un talebi olan havaalanı, savunma sanayi, acemi birliği ve devlet hastanesi konusunda önemli gelişmelerin yaşandığını kaydetti.

AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, partisinin belediye ve ilçe başkanları ile bir araya gelerek Kızılcıhamam’da iki gün süren toplantıyı değerlendirdi.

Parti binasında bugün gerçekleştirilen toplantıya Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, AK Parti belediye ve ilçe başkanları katıldı.

Toplantıda geçtiğimiz hafta sonu Kızılcıhamam’da iki gün süren AK Parti Değerlendirme toplantısı hakkında açıklamalarda bulunan İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, toplantıya Çorum ekibi olarak tam kadro katıldıklarını kaydetti.

Toplantının Çorum açısından güzel geçtiğini anlatan Ahlatcı, “Toplantıda Çorum’umuz ve ilçelerimizin sorun ve taleplerini bakanlarımıza iletme fırsatı bulduk” dedi.

DEVLET HASTANESİ TALEBİ İÇİN ANKARA’YA GİDECEĞİZ

Çorum’a yapılması planlanman devlet hastanesi çalışmaların devam ettiğini kaydeden Ahlatcı, “Bu talebimiz için Sağlık Bakanımızdan randevu talep ettik. Önümüzdeki hafta Sağlık Bakanımız ile bu konu hakkında bir araya geleceğiz” diye konuştu.

ACEMİ BİRLİĞİ VE SAVUNMA SANAYİ ÇALIŞTAYI YAPILACAK

Çorum’a yapılması planlanan Acemi Birliği ve Savunma Sanayi konusunda Ankara’da bir takım görüşmeler yaptıklarını kaydeden Ahlatcı, “Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Acemi Birliği ve Savunma Sanayi talebimiz için Milletvekillerimiz ile birlikte görüşmüştük ve oldukça olumlu sonuçlar elde etmiştik. Bu talebin biran önce hayata geçirilmesi noktasında yine Bakanımız ile Ankara’da bir görüşme yağacağız. Bakanımız ileriki günlerde Çorum’umuza gelerek Acemi Birliği ve Savunma Sanayi konusunda düzenlenecek bir çalıştaya katılacak. Bu çalıştayda sanayicimizin ve halkımızın fikirleri alınacaktır” dedi.

HAVAALANINA HÜKÜMETİMİZ SICAK BAKIYOR

Çorum’un yıllardır talebi olan havaalanı konusuna hükümetin sıcak baktığını anlatan Ahlatcı, “Havaalanı talebimiz için diyalog içerisindeyiz. Hükümetimiz havaalanı talebine sıcak bakmaktadır. Bu talebimiz için ileriki günlerde Ankara’ya giderek, talebimizi tekrar ileteceğiz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İl ve ilçe teşkilatları, belediye ve belde başkanlarına seçim döneminde gösterdikleri çalışmadan dolayı teşekkür ettiğini kaydeden Ahlatcı, teşekkür ziyareti kapsamında Erdoğan’ın Çorum’a geleceğini söyledi.

Kızılcıhamam’da iki gün süren bulaşmanın ele alındığı toplantı basına kapalı olarak devam etti.