Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 18 milyon lira tutarındaki 14 adet yatırım müjdesi ile yarın Çorum’a gelecek.

Bakan Eroğlu, Çorum programı kapsamında ilde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 5 adet, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yapılacak 1adet tesis ile Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü’nce yapılacak 1 adet tesisin temelini atacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 8 Ağustos Salı günü Çorum’da düzenlenecek olan toplu temel atma merasimi ile 71 milyon lira yatırım bedelli 7 adet tesisin temelini atacak.

ÇORUM’DA 71 MİLYON TL’LİK 7 TESİS

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, saat 11.00’da Saat Kulesi- Hürriyet Meydanı’nda düzenlenecek toplu temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek

Sungurlu Barajı, Sungurlu Ortakışla Barajı Sulaması ile 3 adet taşkın koruma tesisinin temelini atacak.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu aynı merasimde DKMP tarafından yapılacak 1 adet çevre düzenlemesi ile OGM tarafından ağaçlandırma ve ormancılık projesi adı altında yapılacak 1 adet tesisin de temelini atacak.

Çorum’da 6 aileye gelir getirici tür ve 6 aileye Orköy sertifikası verecek olan Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca badem, mahlep ve kuşburnu türlerinden oluşan toplam 3 bin adet fidanı vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak.

‘ÇORUM YATIRIMLARLA DONATILIYOR’

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılacak tesisler ile 1.700 dekar zirai arazi sulamaya açılacak, 48 milyon 340 bin metreküp su depolanacak.

Ayrıca 1 ilçe ve 3 köy taşkın zararlarından korunacak.

ÇORUM’A SON 5 YILDA 747 MİLYON TL’LİK 96 MÜJDE

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 4 Ağustos 2013, 23 Ekim 2014, 8 Ekim 2015 ve 4 Mart 2016 tarihlerinde Çorum’a verdiği 729 milyon TL’lik 82 müjdeye ilave olarak 18 milyon lira yatırım bedeline sahip 14 müjde daha verecek.

Böylece son 5 yılda Çorumlulara toplam 747 milyon TL’lik 96 müjde vermiş olacak.

Müjdeler arasında sulama ve taşkın koruma tesisleri, fidan üretimi, bal ormanı, mesire yeri, yangın kulesi, yangın havuzu, gelir getirici tür ağaçlandırma, orman köylülerine kredi verilmesi ile 2 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun kurulumu yer alıyor.