Çemen, peynir tabaklarının ve kahvaltıların vazgeçilmez bir parçasıdır. Bu tarif ile evde sağlıklı ve lezzetli çemen yapabilir, sofralarınıza geleneksel bir tat katabilirsiniz. İşte ev yapımı çemen tarifi!
Ev Yapımı Çemen Tarifi
Malzemeler
1 kg biber ve domates salçası karışımı
2 büyük baş sarımsak
250-300 gr iç ceviz
1 paket çemen baharatı
dilediğiniz miktarda zeytinyağı
Ev Yapımı Çemen Nasıl Yapılır?
Sarımsakları iyice ezin ve baharatla birlikte salçaya karıştırın.
Hafif dişe gelecek şekilde bıçakla veya rondodan geçirdiğiniz cevizleri ilave edin ve güzelce harmanlayın.
Muhafaza edeceğiniz kabın içine zeytinyağını ekleyin ve karışımı kaba kaldırın.
Zeytinyağını isterseniz kavanozun üstüne ekleyebilirsiniz. Bu şekilde bekleme süresi uzar ve kış boyunca tüketebilirsiniz.