Tarçın ve elmanın aromatik uyumunu bir araya getiren elmalı tarçınlı çatlak kurabiye, kolay yapılışı ile herkesin yapabileceği bir tariftir. Bu kurabiyeler, özellikle çay saatlerinizde ya da kahve yanında ideal atıştırmalıklar oluşturur.

Evde elmalı tarçınlı çatlak kurabiye yapmak sandığınızdan çok daha kolay. Bu tarif, adım adım nasıl lezzetli ve gösterişli kurabiyeler yapabileceğinizi açıklar. Ayrıca, bu kurabiyeler kafelerdeki gibi profesyonel görünümlü ve lezzetli olacak.

Her ısırıkta elma ve tarçının eşsiz lezzetini hissedebileceğiniz elmalı tarçınlı çatlak kurabiye, evde tatlı bir şeyler yapmak isteyenler için harika bir seçenektir. Bu basit tarif ile, herkes tarafından sevilecek şık ve lezzetli kurabiyeler yapabilirsiniz.

MALZEMELER

2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 çay bardağı taze elma püresi
1/2 su bardağı tereyağı
1 su bardağı esmer şeker
1 büyük yumurta
1 çay kaşığı vanilya özütü ya da 1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
Pudra şekeri

YAPILIŞI

Öncelikle bir elmanın kabuklarını soyun ve tencereye alın. Elmanın yumuşaması için biraz kaynatın.
Elma yumuşadıktan sonra püre haline getirin ve biraz soğuması için bekleyin.
Un, tarçın, kabartma tozu ve tuzu bir kapta karıştırın.
Başka bir büyük kapta ise oda sıcaklığındaki tereyağı ve esmer şekeri kremsi bir kıvam alana kadar güzelce karıştırın. Sonrasında yumurtayı ekleyin ve yine karıştırın. Vanilyayı ekleyip yine karıştırın.
Elma püresini ekleyin ve güzelce karıştırın.
Un karışımını azar azar ekleyerek hamuru yoğurun. Hamurun kıvamı kurabiyelerin yapışkan olmaması lazım. Sonra hamuru streç filmle sarın ve buzdolabında yaklaşık 1 saat kadar dinlenmeye bırakın.
Fırını 180 derecede ısıtın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Ardından pudra şekeri serpip kurabiye topunu pudra şekerine bulayın.
Kurabiyeleri fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin ve üzerleri çatlamasını sağlamak için hafifçe bastırın.
Fırında yaklaşık 12-15 dakika veya kurabiyeler altın rengini alana kadar pişirin.

Annelerin mutfak sırları açığa çıkıyor: Nefis Anne Keki tarifi Annelerin mutfak sırları açığa çıkıyor: Nefis Anne Keki tarifi

Elmalı tarçınlı çatlak kurabiye, tadı ve dokusuyla tatlı severlerin beğenisini toplamayı başarır. Bu tarif, basit adımlarla evde kolayca hazırlayabileceğiniz, hem göze hem damağa hitap eden bir lezzet sunar. Deneyin ve çay saatlerinizi bu özel kurabiyelerle daha da keyifli hale getirin!

Editör: Haber Merkezi