Okullarda hızla yayılan ve öğrenciler arasında popüler olan "Kanlı Para" isimli oyun, ciddi yaralanmalara ve bulaşıcı hastalık riskine yol açıyor.

Atatürk'ün katıldığı son 19 Mayıs töreni: 1938'deki büyük tören Atatürk'ün katıldığı son 19 Mayıs töreni: 1938'deki büyük tören

Son zamanlarda okullarda yaygınlaşan ve büyük tehlike arz eden "Kanlı Para" isimli oyun alarm zillerini çaldırıyor. Özellikle öğrenciler arasında hızla popülerleşen bu oyun, şiddet içeriyor ve çocukların ellerinde ciddi yaralanmalara sebep oluyor

Oyunda ana amaç, havaya atılan madeni parayı elin tersiyle yakalamak ve sertçe masaya vurarak parayı düşürmemek. Eğer para düşerse, ceza olarak karşı tarafın eklem yerlerine sertçe fırlattığı para ile acı çekmek oluyor. Sosyal medya üzerinde bazı öğrenciler, oyunu daha tehlikeli kılmak için madeni paraların etrafına kesici cisimler ekleyerek oynadıklarını belirtiyorlar.

Ancak bu oyunun ciddi zararları var. Medicana Ataköy Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Okan Özkunt, oyunun parmak ve el tarak kemiklerinde çatlak ya da kırıklara yol açabileceğini belirtiyor. Tekrarlayan travmaların, özellikle çocuklarda büyüme kıkırdaklarına zarar vererek kalıcı hasarlara yol açabileceği vurgulandı. Bunun yanı sıra kesici cisimlerle oluşan yaraların, bulaşıcı hastalıklar ve enfeksiyon riskini arttırdığı da ekleniyor.

Sosyal medya üzerinde "Kanlı Para" oyununa dair paylaşımlar, tehlikenin boyutunu gözler önüne seriyor. Öğrenciler, el yaralanmalarını göstererek birbirleriyle yarışıyorlar. Bu tehlikeli oyunun popülerleşmesi, okul yönetimlerini ve ebeveynleri ciddi anlamda endişelendiriyor.

Editör: Haber Merkezi