Sağlıklı yaşamak ve yine de tatlı yemek mümkün! Un ve şeker kullanmadan hazırlanan bu kurabiye tarifi ile tatlı krizlerinizi sağlıklı bir şekilde yönetin. Hem çocuklarınız hem de diyet yapan sizler için ideal.

Diyet yaparken tatlı yemenin imkansız olduğunu mu düşünüyorsunuz? Bu üç malzemeli kurabiye tarifi ile hem diyetinize sadık kalın hem de tatlı ihtiyacınızı sağlıklı bir şekilde karşılayın. Un ve şeker içermeyen bu kurabiyelerle tatlı yemenin keyfini çıkarın.

Tatlı yemek her zaman suçlulukla sonuçlanmak zorunda değil. İşte size un ve şeker içermeyen, lezzeti ile damak çatlatan sağlıklı bir kurabiye tarifi. Bu kolay tarifle, tatlı ihtiyacınızı sağlıklı bir şekilde karşılayabilirsiniz.

DİYET KURABİYE İÇİN MALZEMELER

140 gram fındık unu
1,5 yemek kaşığı bal
1 adet büyük boy olgun muz
1,5 yemek kaşığı kakao (isteğe göre ilave edilebilir)

DİYET KURABİYE TARİFİ

Pastaneleri aratmayacak tarif! Kıtır kıtır Tuzlu Kurabiye tarifi Pastaneleri aratmayacak tarif! Kıtır kıtır Tuzlu Kurabiye tarifi

1) Bir adet olgunlaşan mızı çatal yardımı ile ezerek püre kıvamına getirin. Bu aşamada muzun fazla sulanmamasına özen gösterin.

2) Ezdiğiniz muzun içine kontrollü bir şekilde fındık ununu ekleyin. Bir spatula yardımı ile güzelce karıştırın.

3) Karışıma balı ilave edin. Ardından hamuru homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Eğer arzu ederseniz bu aşamada içine kakaoyu da ilave edebilirsiniz.

4) Kurabiye hamurunuz ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. 

5) Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kurabiyelerinize şekil verip tepsiye dizin. Kurabiyelerin üstüne parmak ucunuzla basarak yassı bir form almasını sağlayın. 

6) Önceden ısıtılmış 165 derecelik fırında 7 ile 8 dakika arasında pişirin. 

7) Fırından çıkardığınız kurabiyelerinizi servis edebilirsiniz.

Bu sağlıklı ve lezzetli kurabiye tarifi ile tatlı krizleriniz artık diyetinizi bozmayacak. Un ve şeker içermeyen bu kurabiye, hem sizin hem de ailenizin yeni favorisi olacak. Deneyin ve sağlıklı tatlı keyfinin tadını çıkarın. Unutmayın, sağlıklı beslenmek lezzetli de olabilir!

Kaynak: Yemek.com