Meze sofralarınızı baştan yaratın: Pratik Acılı Ezme tarifi Meze sofralarınızı baştan yaratın: Pratik Acılı Ezme tarifi

Tel tel ayrılan katmer, Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Bu tarif ile katmer yapmak sandığınızdan çok daha kolay. Sadece birkaç malzeme ve biraz sabırla, evde çıtır çıtır katmerler hazırlayabilirsiniz.

Bu enfes katmer tarifi ile dışı çıtır çıtır, içi ise tel tel olan katmerleri kolayca yapabilirsiniz.

Katmer yapmanın püf noktaları nelerdir? Bu rehber, katmer hamurunun nasıl mükemmel bir şekilde açılacağını ve iç malzemenin nasıl hazırlanacağını adım adım gösteriyor. Sonuçta elde edeceğiniz çıtır dışı ve tel tel içi ile herkesi şaşırtın.

MALZEMELER

4 su bardağı un
1,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz

Arası İçin:

1 çay bardağı sıvı yağ
8 yemek kaşığı un

TARİF

Un, su ve tuzu bir kapta hamur haline gelene kadar güzelce yoğurun.
Hazırladığınız hamurun üzerini kapatıp en az 20 dakika dinlendirin.
Dinlenmiş hamuru 8 eşit beze olacak şekilde kesin.
Bezelerden birini yemek tabağı büyüklüğünde açın. Üzerini sıvı yağ ile yağlayıp un serpiştirin. Ardından alt kısımdan yuvarlayıp yukarıya doğru rulo haline getirin.
Gül böreğini sarar gibi rulo halindeki hamuru sarın. Tüm bezelere aynı işlemi uygulayın.
Oklava yardımıyla yağlanmış ve unlanmış bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
Isınmış tavada hamurları arkalı önlü kızarana dek pişirin.
Tüm hamurları pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.

Çıtır çıtır dışı ve içi tel tel ayrılan bu katmer tarifi, herkesin beğenisini toplayacak. İster kahvaltıda ister çay saatlerinde, bu katmerler sofranızın yıldızı olacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti evinizde de yaşayın. Bu tarif ile katmer yapmak hiç bu kadar lezzetli ve eğlenceli olmamıştı!

Editör: Haber Merkezi