Çorum İl Halk Kütüphanesi ve İlçe Halk Kütüphaneleri Eşgüdüm Toplantısı, Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Bayram Köse, İl Kültür ve Turizm Müdürü Sümeyra Bektaş, İl Halk Kütüphanesi Müdür V. Galip Çağatay Kayan ve ilçe halk kütüphanelerindeki kütüphaneciler katıldı.

Toplantıda; il merkezinde ve ilçelerde bulunan kütüphanelerin genel ve fiziki durumları ile kütüphane kullanıcı sayıları,  üye sayıları, okuyucu sayıları ve ödünç alınan kitap sayıları istatistiki verileri değerlendirilerek, kütüphanelerdeki kitap ve materyallerin ihtiyaca uygun şekilde iyileştirilmesi, kütüphanelerden yararlanan çocuklar, gençler ve yetişkinlere konforlu bir ortamda kaliteli bir hizmet sunabilmek adına yapılması gereken çalışmalar, okuma kültürünün geliştirilmesi, kütüphanelerdeki kitap, okuyucu ve üye sayılarının arttırılması için yapılan proje bazlı çalışmalar ve etkinlikler görüşüldü.

Kentte kitap okuma alışkanlığının ve okuma oranının arttırılması amacıyla tüm kütüphaneler tarafından çeşitli projeler hazırlandığını ve uygulandığını, farklı etkinlikler düzenlendiğini, bu çalışmalar sayesinde il genelinde kütüphane üye sayısı, kitap okuma oranı ve okuyucu sayılarında gözle görülür bir artış kaydedildiğini belirten Vali Dağlı, bunun memnuniyet verici olduğunu, proje sayılarını ve etkinlik çeşitliliğini arttırarak bu uygulamalara devam edeceklerini ve ilimizi okuyan şehir haline getirmek için daha çok gayret göstereceklerini ifade etti.

Bursalı öğrenciler Polonya’da iklimsel çözüm aradı Bursalı öğrenciler Polonya’da iklimsel çözüm aradı

Toplantı sonrasında; Kargı İlçe Halk Kütüphanesinde görevli olan kütüphaneci Furkan Yiğit, kitap okuma oranı ve okuyucu sayılarının arttırılmasına yönelik yapmış olduğu başarılı çalışmalarından ve ülkemize örnek olacak projeler hazırlamasından dolayı, Vali Dağlı tarafından başarı belgesi ile ödüllendirildi.