Çorum genelinde ilk/orta/lise düzeyindeki 473 okulda 89.738 öğrenciye, 7.200 öğretmen tarafından eş zamanlı olarak 112 acil çağrı eğitimi verildi.

Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, eş zamanlı olarak tüm Çorum’da verilen 112 acil Çağrı Merkezi bilgilendirme ve farkındalık eğitimini Suheybi Rumi İmam Hatip Ortaokulundaki öğrencilerle birlikte takip etti.

Çorum'da sağanak ve dolu felaketi: Caddeler sular altında kaldı! Çorum'da sağanak ve dolu felaketi: Caddeler sular altında kaldı!

Çorum Valiliği’nden yapılan açıklamada; “Bilindiği üzere; acil durumlarda farklı numaraları aramak zorunda kalan vatandaşlar için zaman kaybına ve karışıklığa yol açabiliyordu. Bu nedenle, acil çağrı numaralarının tek bir çatı 112 altında toplandı. Bu sayede vatandaşların acil durumlarda hangi numarayı arayacaklarını hatırlamaları daha kolay olacak” denildi.

Açıklamada; şu ifadelere yer verildi:

“% 100 yerli ve milli yazılım olan Yeni Nesil 112 sistemiyle birlikte;

-Yabancılara Arapça, İngilizce, Rusça, Almanca dillerinde yabancı dil tercüme hizmeti,

-İşitme ve konuşma engelli vatandaşlarımız için engelsiz 112 uygulaması,

-SMS uygulaması,

-Arabalarda bulunan E-Call hizmeti gibi uygulamalar vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için devletimiz tarafından hizmete sunulan uygulamalardır.

Çorum 112 Acil Çağrı Merkezimizde Polis, Jandarma, Sağlık, İtfaiye, AFAD, Orman gibi Kurumlarımız entegre bir şekilde aynı salonda hizmet vermektedirler. 112 Acil Çağrı Merkezimiz açıldığı 27 Ocak 2021 tarihinden bugüne kadar 1.6 milyon çağrı almıştır. Merkezimiz Türkiye’de en az asılsız çağrı alan merkezlerden biri olarak öne çıkmaktadır. Bu başarının sürdürülebilir olmasını sağlamak amacıyla yeni projeler uygulamaya konmakta, bilgilendirme ve farkındalık oluşturma çalışmaları aralıksız devam etmektedir.

Gereksiz aramaların azaltılması ve 112 acil hattının bilinirliğinin artırılmasına yönelik olarak Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğümüz arasında bir protokol imzalanmıştır. Bu kapsamda; bugün tüm Çorum genelinde İlk/Orta/Lise düzeyindeki 473 okulda 89.738 öğrenciye, 7.200 öğretmen tarafından eş zamanlı olarak 112 acil çağrı eğitimi verilmiştir. Bu sayede öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın acil durumlar karşısında ne yapacaklarını bilmesi ve okul-öğrenci-aile üçgeninde farkındalığın artırılması hedeflenmektedir.

Çorum 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğünün Türkiye'de kurulan 57. merkez olmasına karşın kısa zamanda büyük mesafe kat ederek vatandaşa hizmet noktasında önemli başarılar elde ettiğini belirten Vali Zülkif Dağlı, tüm istatistiki verilerde Türkiye ortalamasının üstünde kalarak, halka hızlı ve kaliteli hizmet verme noktasında çok iyi bir durumda bulunduğumuzu ifade etti.

Vali Dağlı, “Vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet verebilmek için tüm kurumlarımızla işbirliği ve uyum içerisinde var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Bugün tüm Çorum genelinde 90 bine yakın öğrencimize eş zamanlı olarak verilen 112 Acil Çağrı Merkezi bilgilendirme eğitimi ile kurumlar arası işbirliğinin en güzel örneklerinden biri sergilenmiştir. 112 Acil Çağrı Merkezinin tanınırlığının arttırılması ve farkındalık oluşturma noktasında personelimizin gayreti, vatandaşlarımızın desteği ve basın kuruluşlarımızın katkılarıyla örnek il olmaya devam edeceğiz” dedi.