Çorum Eczacı Odası Başkanı Ecz. Erol Afacan Veteriner Hekimler Gününü kutladı.

Afacan mesajında, “Her yıl Nisan ayının son cumartesi günü, veteriner hekimlerin özverili çalışmaları ve insan sağlığına yaptıkları katkılarını kutlamak için Dünya Veteriner Hekimler Günü olarak kutlanmaktadır. Bu yıl da 27 Nisan günü, veteriner hekimlerimizin değerini ve önemini bir kez daha hatırlamanın ve onlara şükranlarımızı sunmanın vesilesi olacaktır” dedi. 

Afacan, “Veteriner hekimler, hayvan sağlığını korumak ve geliştirmek için çalışan, aynı zamanda insan sağlığını da doğrudan etkileyen önemli bir meslek grubudur. Hayvan hastalıklarının teşhis ve tedavisini yaparak, zoonoz hastalıkların kontrol altına alınmasında ve gıda güvenliğinin sağlanmasında kritik rol oynarlar. Ayrıca, hayvan refahı ve biyolojik çeşitlilik gibi konularda da önemli çalışmalar yürütürler.

Çorum Eczacı Odası olarak, veteriner hekimlerimizin insan ve hayvan sağlığına yaptıkları önemli katkılar için minnettarız. Bir sağlık çalışanı olarak, veteriner hekimlerin mesleki özveri ve fedakarlıklarının farkındayız ve her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek isteriz.

Haşimato hastalığı nedir? Haşimato hastaları bu besinlere dikkat! Haşimato hastalığı nedir? Haşimato hastaları bu besinlere dikkat!

Bu vesileyle, tüm veteriner hekimlerimizin 27 Nisan Dünya Veteriner Hekimler Günü'nü kutlar, çalışmalarında başarılar dileriz” açıklamalarında bulundu.