Kazandibi, her yaşta tatlı severin gönlünde taht kurmuş, hafif ve enfes bir lezzettir. Gerekli malzemeler ve tarif adımlarıyla, bu geleneksel Türk tatlısını evinizde de rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. İşte, ev yapımı kazandibi için ihtiyacınız olan her şey.

Evde kazandibi yapmak, düşündüğünüzden çok daha kolay. Yanık tadı ve kıvamıyla bilinen bu sütlü tatlıyı adım adım nasıl hazırlayabileceğinizi bu yazımızda bulabilirsiniz. Misafirlerinizi etkilemek için ideal bir seçenek olan kazandibi, tatlı sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.

Sofralarınızı süsleyecek hafif bir tatlı arayışındaysanız, kazandibi ideal bir seçim. Bu tarifle, sütlü tatlıların en sevilenlerinden olan kazandibini evde yapmanın tüm detaylarını öğreneceksiniz. Başlayalım mı?

KAZANDİBİ TATLISI TARİFİ

MALZEMELER

6 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

Şeker yok! Kalori yok! Lezzet bombası Kurabiye tarifi Şeker yok! Kalori yok! Lezzet bombası Kurabiye tarifi

TARİF

Orta boy bir tencereye bütün malzemeleri alarak karıştırıyoruz ve muhallebi elde ediyoruz. En son tereyağını ve vanilyasını dökerek muhallebimizi 5 dk. kadar pişiriyoruz.
Orta boy alüminyum tepsiye bolca tereyağı sürüyoruz ve 3 yemek kaşığı kadar tepsiye şeker döküyoruz.
Her yeri eşit olmasına özen gösterin.
Sonra pişmiş muhallebiyi tepsiye döküyoruz ve orta ateşte sürekli olarak çevirerek muhallebiyi pişiriyoruz.
25-30 dk. yeterli burada önemli olan tepsiyi sürekli çevirerek kontrollü pişirmek kenar kısımların da pişmesine özen göstermek.
piştikten sonra ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Soğuduktan sonra 1-2 saat buzdolabında bekletiyoruz.
Kazandibi tatlınız servise hazır.

Kazandibi tarifi ile evinizde hafif, lezzetli ve orijinal bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Bu tarif sayesinde, misafirlerinize ve ailenize unutulmaz tatlı anları sunabilirsiniz. Hazırlaması pratik bu tatlı, herkesin beğenisini kazanacak ve sofralarınızın yıldızı olacak. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi