Un kurabiyesi, hem pratikliği hem de lezzetiyle bilinen, çay saatlerinin vazgeçilmez tatlılarından biridir. Bu tarifimizle pastane usulü un kurabiyesini evinizde kolayca yapabilirsiniz.

Çayın yanına kıyır kıyır bir lezzet arayanlar için ideal olan un kurabiyesi, ev yapımı tariflerle de oldukça basit. İşte size pastane kalitesinde un kurabiyesi yapmanın sırları!

Un kurabiyesi tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz! Bu yazımızda, ağızda dağılan ve her lokmada pastane tadını hissettiren bir un kurabiyesi nasıl yapılır, tüm detaylarıyla anlatıyoruz.

MALZEMELER

125 margarin veya tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı nişasta
2 buçuk su bardağı un

TARİF

Çay saatlerinizi baştan yaratın: Basit malzemelerle Yoğurtlu Kurabiye tarifi Çay saatlerinizi baştan yaratın: Basit malzemelerle Yoğurtlu Kurabiye tarifi

Uygun bir kap içerisine oda sıcaklığında yumuşamış margarin, sıvı yağ, pudra şekeri alınır karıştırılır.
Üzerine nişasta ve unu azar azar ilave edilerek bir yandan hamur kıvam alıncaya iyice yoğurulur. Bu aşamada unu yavaş yavaş ilave etmelisiniz.
Yoğurulan hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar alınır.
Avuç içinde yuvarlanıp yağlı kağıt serilmiş veya çok hafif yağlanmış tepsiye dizilir.
Kurabiyeler önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 20 dakika altı çok hafif pembeleşince üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.
Fırından çıkan kurabiyeler iyice ılıktan sonra servis edilir.

Umarız bu tarif ile kendi mükemmel un kurabiyenizi yapabilirsiniz. Pastane lezzetinde ve ağızda dağılan bu kurabiyeler, hem pratik hem de dayanıklı oluşlarıyla her zaman favoriniz olacak. Denemekten çekinmeyin ve bu lezzetli anları sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi