Aklınızı başınızdan alacak: Ağızda dağılan Gerçek Browni tarifi Aklınızı başınızdan alacak: Ağızda dağılan Gerçek Browni tarifi

Ev yapımı çatlak kurabiye, hem görsel hem de damak zevkinize hitap eden bir lezzet sunuyor. Kakao severlerin bayılacağı bu tarifle, çay saatlerinizi daha da özel kılabilirsiniz. İşte adım adım lezzet dolu bir kurabiye yapım rehberi!

Mutfakta küçük sihirler yapmaya ne dersiniz? Bu çatlak kurabiye tarifi ile kolay ve lezzetli adımları takip ederek, her lokmada mutluluk vaat eden kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Hem pratik hem de enfes bu tatlı, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak.

Lezzetli ve göz alıcı çatlak kurabiyeler yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Adımları takip ederek, kakaonun derin lezzetleriyle harmanlanmış mükemmel kurabiyeler yapabilirsiniz. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz çatlak kurabiye tarifi!

Çatlak Kurabiye Tarifi

Malzemeler

2 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı şeker
1 fincan kakao
1 kabartma tozu
2 yemek kaşığı tereyağı
2,5 su bardağı un
Bulamak için 1 çay bardağı pudra şekeri

Çatlak Kurabiye Tarifi

Yumurta, yağ, şeker ve kakaoyu bir kaba alıp karıştırıp üzerine onu yavaş yavaş ekliyoruz.
Bir paket kabartma tozunu da ekledikten sonra iyice yoğuruyoruz.
Hamurumuzu buzdolabında en az 2 saat dinlendirmemiz gerekiyor.
Hamur dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp pudra şekerini bulayıp 160° fırında 25 dakika pişiriyoruz.

Çatlak kurabiye tarifi ile mutfakta geçirdiğiniz zaman artık daha keyifli ve lezzetli. Kakao ve şekerin muhteşem uyumu ile hazırlanan bu kurabiyeler, çay saatlerinizin yanı sıra her türlü özel anınıza eşlik edecek. Basit adımlarla hazırlanan bu lezzetli atıştırmalık, hem çocukların hem de yetişkinlerin favorisi olmaya aday. Şimdi fırınınızı ısıtın ve bu lezzetli çatlak kurabiyeleri kendiniz deneyin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi