Çay saatlerinizi renklendirecek, misafirlerinizi şaşırtacak sodalı portakallı kurabiye tarifi ile tanışın. Süt yerine soda kullanarak kurabiyelerinizi daha da lezzetli yapabilirsiniz.

Sodalı portakallı kurabiye, kıyır kıyır dokusu ve bayatlamayan yapısı ile dikkat çekiyor. Bu özel tarif, dolaptan çıkar çıkmaz taze gibi servis edilebilir.

İşte size çay saatlerinizde misafirlerinize gönül rahatlığıyla ikram edebileceğiniz, asla bayatlamayan ve her zaman taze kalan sodalı portakallı kurabiye tarifi.

SODALI PORTAKALLI KURABİYE İÇİN MALZMELER

1/3 su bardağı soda
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1 portakalın kabuğunun rendesi
1 yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1 tatlı kaşığı dolusu Hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

SODALI PORTAKKALI KURABİYE NASIL YAPILIR?

Yumurta, sıvı yağ ve sodayı yoğurma kabına alın. Bir mikser yardımı ile çok az çırpın.

Ardından tüm malzemeleri ekleyin.

Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet

Unu kontrollü bir şekilde ve eleyerek ilave edin. Unun miktarı markasına göre değişeceği için ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar eklemeye devam edebilirsiniz.

Hazırladığınız hamuru 20 dakika dinlendirin.

Ardından hamura şekil verin ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.

Afiyet olsun! Tarifimizi beğendiyseniz yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

Sodalı portakallı kurabiye tarifi, kıyır kıyır yapısı ve asla bayatlamayan özelliği ile evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz mükemmel bir lezzet sunuyor. Süt yerine soda kullanmanın farkını bu tarifle keşfedin ve her zaman taze kurabiyelerin keyfini çıkarın. Şimdi deneyin ve bu benzersiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşın!

Editör: Haber Merkezi