Büyük sürgünde atalarım TÜRKİYEMİZE geldikten sonra atalarım kurtuluş savaşında, kendilerine sahip çıkan bu güzel ülkeyi savunmak için kurtuluş savaşında cephede en önde yer almışlar.

ADİGE olan atalarım Sovyet sosyalist cumhuriyetler birliğinden kaçarak topraklarını geride bırakarak bu güzel ülkeye gelmediler.

Biz Çerkezler ülkemizden kaçmadık. Kovulmadık, sürgün edildik bazı kaynaklarda (devlet arşivlerinde)yüz binlerce ADİGE yolda açlık sefalet ve hastalıktan ÖLDÜK EY HALKIM.

Hayatta kalabilenlerimiz TÜRK MİLLETİ TARAFINDAN SEVGİ İLE KARŞILANARAK KÖYLER inşa edildi.

Biz ÇERKEZ’LERİN en büyük özelliklerinden en önemlisi bizler esir alınamayız, alınmış isek yaşayamayız. ÖZGÜRLÜK DAMARLARIMIZDA BİZİM ESİRİMİZDİR. VAZGEÇMEYİZ.

Göklere en yakın yerlerde yaylalarda yaşamayı severiz. SERT iklimi sever ve orada yaşamak tercihimizi mutlak kullanırız.

ÇORUM merkeze bağlı KIRDİLİM köyümüzü bizler TÜRK HALKININDA BÜYÜK DESTEKLERİ İLE BERABER İNŞA ETTİK.

AKRABA OLDUK. ÇERKEZ DAMARLARIMIZDA DOLAŞAN KANIMIZA, TÜRK KANI KARDEŞ OLARAK ÖZGÜRCE DAMARLARIMIZDA DOLAŞIRKEN BU GÜZEL TÜRKİYEMİZİN VATAN SEVDASINI KALPLERİMİZE İLMİK, İLMİK İŞLEMEYE DEVAM ETMEKTEDİR.

Biz bu güzel VATANIMIZI, TÜRKİYEMİZİN KURULUŞUNDA CAN VERDİK, CAN ALDIK. KORKMADIK. ÜLKEMİZ İÇİN SAVAŞTIK.

ÖZGÜRLÜK IŞIKLARINI YAKAN BÜYÜK LİDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN yanı başında cephede şehit edildiğimizde TÜRK BAYRAKLARIMIZ ARŞTA DALGALANMALI yeminimizi tuttuk.

Mezar taşlarımızın kimilerinde ŞEHİT yazar, kimilerimizin adı bile yazmaz.

Mezar taşlarımız bizim köyümüz ÇORUM MERKEZE BAĞLI KIRKDİLİMDE AYAKTA ve TORUNLARI OLAN BENİM GİBİ ÇERKEZLER bu güzel vatan için cephede ölmeye hazırız.

Bu güzel ülkemizin yetiştirdiği eli kalem tutan ÇERKEZ yazarlarından sadece birisiyim.

ÇORUM İSTANBUL yolu ihaleye çıkalı yıllar olsada, bu güne kadar değişmeyen tek gerçek.

ATALARIMIN, DEDELERİMİN, KÜZENİMİN(NİHAL SOLAK), AKRABALARIMIN ve KÖYLÜLERİMİZİN YOL YAMACINDA bulunan mezarlarının yanı başında bizler tarafından toprak ile buluşturulmuş olan olan ÇAM ağaçlarına adi sprey boya ile kırmızı işaretler konularak YOL genişletme çalışmaları için X işaretleri atılmıştır. Gerekli uyarı ve çözüm önerilerimi BAŞTAKİ yetkililerle paylaştım.

Tam KİRKDİLİM KÖY MEZARLIĞIMIZIN karşısında yer var oradan yol geçirilmesi gerektiğini önerdim. Yerelde uğraşmam ben bu işlerle.

TÜRK DEVLETİM YÜCE TÜRK MİLLETİ ADINA gerek ben kaşındım, gerek ise yazılarım nedeni ile defalarca cezalara çarptırıldım. Mahkeme mahkeme çok dolaştım IH demedim. DEVLETİMDEN ŞİKAYETCİ OLMADIM. Yol çalışmaları devam ediyor. Yolun genişletilmesi, için ATALARIMIN MEZARLARINA DOKUNULUR ve bu YÜZLERCE yıllık mezarlık bir yol genişletilmesi uğruna feda edilmesi söz konusu olursa TÜRK DEVLETİNİ, YÜCE TÜRK MİLLETİ ADINA MAHKEMEYE VERİRİM.

Bu yolun MEZARLIK kısmını yaptırmam.

TAM MEZARLIK KARŞISINDA TAHSİSİ YAPILMIŞ YER VAR. YOL ORADAN GEÇECEK.

Rahmetli atalarımın mezar taşlarını savcılar gözetiminde bile kırdırtmam. ATALARIMIZIN KEMİKLERİNİ KİMSE SIZLATAMAZ ve BU ACILARI BİZE YENİDEN(Mezar yeri taşınır safsatası ile) YAŞATAMAZ.

Gelelim Suriye’den savaştan kaçıp TÜRKİYEYE gelen ÇERKEZLERE KOVALIM GİTSİN. Def olup gitsinler.

Korkakların TÜRK MİLLETİ İLE BERABER HAREKET ETMESİ MÜMKÜN OLAMAZ.

YAKINDAN TAKİP EDİYORUM. SADECE İYİ NİYETİMLE TEKRAR HATIRLATMA İHTİYACI HİSSEDİYORUM. Haberimiz yoktu, bilemedik mazeretini bu yazı tarihe not olarak tarafımdan düşülmüştür. Sevgi ile.