Anne eli değmiş gibi yumuşacık ve lezzetli bir kek yapmak artık çok kolay! İşte adım adım anne keki tarifi, herkesin bayılacağı bu tarifle tanışın.

Pratik ve hızlı bir kek tarifi mi arıyorsunuz? Sünger gibi yumuşacık dokusuyla ve nefis tadıyla bu anne keki, çat kapı gelen misafirleriniz için ideal.

Her lokmada aşk ve lezzet dolu, anne keki tarifi ile tanışın! Bu tarif, kek yapmanın en kolay ve en lezzetli yolunu sunuyor.

MALZEMELER

Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi

4 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Üzeri için susam veya fındık içi

TARİF

İl olarak yumurta ve şekeri bir kaba alarak yumurta beyazlaşıp köpük köpük olana kadar mikser yardımı ile iyice çırpalım.
Daha sonra karışıma süt, sıvı yağ ve yoğurdu ekleyerek çırpmaya devam edelim.
Un, vanilya, kabartma tozu ve karbonatı da ilave ederek tekrardan çırpalım.
Tepsimizi yağlayalım ve kek harcımızı içerine boşaltarak spatula ya da tahta kaşık yardımı ile üzerini düzeltelim.
Tepsimizi bir kaç kez tezgaha vuralım ve hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayalım.
Kekimizin üzerine bolca susam serpelim. Bu aşamada dilerseniz fındık içi de serpebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirelim.
Pişen keki ilk sıcağı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Anne keki, lezzeti ve pratikliği ile mükemmel bir seçenektir. Bu tarifle, evinizde kek pişirirken tüm evi saran o eşsiz kek kokusunu ve pürüzsüz bir dokuyu garanti altına alabilirsiniz. Deneyin ve bu klasik lezzeti sofranıza taşıyın!

Editör: Haber Merkezi