Patates salatasını daha önce hiç bu kadar lezzetli denediniz mi? Sumak ve nar ekşisinin harika uyumu ile patates salatasını yeniden keşfedin ve misafirlerinize unutulmaz bir lezzet sunun.

Patatesin bu kadar lezzetli olabileceğini düşünmüş müydünüz? Sumak ve nar ekşisi ile zenginleşen patates salatası tarifimiz, günün her öğününe uygun eşsiz bir lezzet sunuyor.

Evde hızlı ve pratik bir yemek hazırlamak isteyenler için sumak ve nar ekşisi ile tatlandırılmış patates salatası, hem lezzetli hem de besleyici bir alternatif. Bu tarif, mutfak becerilerinizi bir üst seviyeye taşıyacak.

Patates Salatası Tarifi

Malzemeler

1 litre su (haşlamak için kullanılacak)
10 tane taze patates (ya da 5-6 adet büyük boy patates)
4-5 dal taze soğan
½ demet maydanoz
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sumak
1 çay kaşığı karabiber
1 adet limonun suyu
1/3 çay bardağı zeytinyağı

Patates Salatası Nasıl Yapılır?

Kuzu etinin şaheseri: Herkesin aradığı MasterChef Elbasan Tava tarifi Kuzu etinin şaheseri: Herkesin aradığı MasterChef Elbasan Tava tarifi

Öncelikle patates salatası yapımı için patateslerimizi güzelce yıkayıp soyalım. Ardından tencereye su koyarak haşlamaya başlayalım. Bir bıçak veya çatal kullanarak patateslerinizin kontrolünü sağlayabilirsiniz. (20 dk kadar haşlama işlemi sürebilir)
Dilerseniz haşlama işlemi sırasında patateslerinizi küp şeklinde keserek de haşlayabilirsiniz. Bu size zamandan tasarruf ettirecektir.
Patatesler tencerede haşlanırken siz de bir yandan diğer malzemeleri hazırlama işlemine koyulabilirsiniz.
Yayvan bir kap içinde salatanın sos malzemelerini hazırlayalım. 2 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı sumak, 1 çay kaşığı karabiber, 1 adet limonun suyunu güzelce sıkalım ve hepsini karıştıralım.
Maydanoz ve soğanı doğrayalım bir kenarda bekletelim. Dilerseniz farklı yeşil sebzeler de ekleyebilirsiniz. Bu tamamen sizin damak zevkinize kalmış.
Haşlanan patateslerimizi öncelikle soğutalım daha sonra ise küp şeklinde doğrayalım. (Çok küçük doğramayalım ki patates hassas olduğu için karıştırma sırasında dağılmasının önüne geçelim.)
Sos ve patateslerimizi karıştıralım. Yavaş ve sık sık karıştıralım ki yağ ve sumak ılık patatesler tarafından iyice çekilsin.
Ardından hazırladığımız yeşillikleri ekleyelim.
Dilerseniz nar ekşisi ve tuz eklemesini damak tadınıza göre arttırıp azaltabilirsiniz.
Patates salatasını sunum tabağımıza alalım.
Haşlanmış yumurta ve siyah zeytin ile sunuma hazır hale getirelim.
Arzu ettiğiniz şekilde sunumuzu süsleyebilirsiniz.
Patates salatanız hazır.

Sumak ve nar ekşisi ile lezzetlenen patates salatası, lezzetli, pratik ve sağlıklı bir yemek seçeneği olarak mutfaklarınıza renk katıyor. Bu tarif ile patates salatasını sıradanlıktan çıkarıp, sofralarınızın yıldızı yapabilirsiniz. Hem misafirleriniz için şık bir sunum yapabilir hem de günlük öğünlerinize farklı bir tat katabilirsiniz. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın!