Bu tarif, havuç ve kabağın mükemmel uyumunu vurgulayarak, geleneksel meze anlayışına yeni bir soluk getiriyor. Ceviz ve sarımsakla zenginleştirilen bu meze, lezzetli bir deneyim sunuyor.

Sodalı Dilim Börek tarifi: Kolay, lezzetli ve kabarıyor Sodalı Dilim Börek tarifi: Kolay, lezzetli ve kabarıyor

Havuçlu Kabak Tarator Malzemeleri:

3 adet büyük boy havuç
2 adet kabak
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
3 çorba kaşığı normal yoğurt
3 diş sarımsak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 avuç ceviz içi
Tuz
Karabiber

Havuçlu Kabak Tarator Yapılışı:

Havuçları ve kabakları soyduktan sonra rendenin kalın tarafıyla rendeleyin.
Kabakları ayrı bir tabağın içine rendeleyip ardından iyice suyunu sıkın.
Bir tavaya zeytinyağını ilave edin ve yağ ısındığında havuç ve kabakları içine ilave ederek yüksek ateşte kavurun.
Bu sırada tavaya damak zevkinize uygun miktarda tuz ve karabiber ekleyin.
Sarımsakları rendeleyin ve cevizleri havanda döverek veya bıçakla keserek küçük parçalara ayırın.
Tavayı ateşten almadan yaklaşık bir dakika önce içine sarımsakları ve cevizleri de ilave ederek kavurmayı sürdürün.
Tüm malzemeler kavrulduğunda tavayı ocaktan alıp biraz soğumaya bırakın.
Bir kabın içinde süzme yoğurt ve normal yoğurdu pürüzsüz bir kıvama kavuşana kadar çırpın.
Tavadaki tüm malzemeleri yoğurdun içine ilave edin ve homojen bir karışım elde edin.
Havuçlu kabak taratorunuz hazır. Dilerseniz üzerini de bir çorba kaşığı zeytinyağı ile süsleyebilirsiniz.

Havuçlu kabak tarator, sağlıklı ve lezzetli bir alternatif arayanlar için mükemmel bir seçenektir. Bu tarif, özellikle hafif yemek tercih edenler için idealdir. Kolayca hazırlanan bu meze, hem doyurucu hem de besleyici özellikleriyle dikkat çekiyor. Mutlaka deneyin ve sofralarınızda sağlıklı bir dokunuş yapın!

Editör: Haber Merkezi