Çilekli dondurma yapmak için buzlukta dondurulmuş çilek, krema, yoğurt ve limon suyu yeterli. İşte size adım adım çilekli dondurma tarifi.
Çilekler tezgahta, olgunlaşmış tatları ve mis kokularıyla sizi bekliyorlar. Onları çok bekletmeden, sıcaklar da kendini hissettirmeye başlamışken tatlı bir serinlik paylaşma zamanı.
Çilekli dondurma yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! İşte evde pratik bir şekilde yapabileceğiniz enfes tarif.
Çilekli Dondurma Tarifi İçin Malzemeler
500 gram çilek
1 paket krema (soğuk)
1 çay bardağı toz şeker
¼ adet limonun suyu
2 yemek kaşığı yoğurt
Çilekli Dondurma Tarifinin Püf Noktası
Dondurmanızı dondurucudan saatte bir çıkarıp karıştırırsanız ve bu işlemi 4-5 kere yaparsanız daha çabuk ve eşit donmasını sağlarsınız.
Çilekli Dondurma Tarifi
Çilekleri buzlukta dondurun. Ardından, çileklerin yeşil kısımlarını koparıp yıkadıktan sonra üzerine şekeri ekleyerek blenderdan geçirin. Devamında, yoğurt ve limon suyunu ekleyin. Son olarak da kremayı ekleyin, krema sertleşene kadar çırpın. Dondurucuya koyacağınız kaba aktarın. 3 saat boyunca ara ara çıkartıp,çırpıp tekrar dondurucuya atın.Bir gün sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Çilekli Dondurma Tarifinin Servis Önerisi
Dondurmanızı servis etmeden önce 5 dakika oda sıcaklığında bekletirseniz daha kolay servis edebilirsiniz.