Kırkdilim tünelleri ile birlikte 2021 yılının sonunda Çorum-Osmancık yolunu da tamamlamayı amaçladıklarının altını çizen Milletvekili Kaya, "Muhtarlarımızdan köylülerimizden ricamız şu müteahhit firma yolu hızlı şekilde yapsın bir şey demeyelim. Yola giden arsalarımız parsellerimiz belli onların paralarını devletimiz ödüyor. Dava yoluyla ya da uzlaşma yoluyla. Kimse muaraza çıkartmasın yol durmasın" dedi.

Milletvekili Kaya, Osmancık Güvercinlik Köyü'ndeki mera ıslah projesinin açılışında konu hakkında şu bilgileri verdi:

"Çorum-Osmancık yolunu yaptırıyoruz. Yolun bir bölümünü açtık ikinci bölümüne başlayacağız. İkinci bölümüne başlayınca bir takım kamulaştırma sıkıntılarımız var. Muhtarlarımızdan köylülerimizden ricamız şu müteahhit firma yolu hızlı şekilde yapsın bir şey demeyelim.

Yola giden arsalarımız parsellerimiz belli onların paralarını devletimiz ödüyor. Dava yoluyla ya da uzlaşma yoluyla. Kimse muaraza çıkartmasın yol durmasın. Hızlı bir şekilde 2021 yılının sonunda tünelleri bitirdiğimizde yolu da bitirelim. Bir sıkıntısı olan da bize ulaşsın. Firma ile görüşürüz çeltik kanalları yapılacaksa onlar başka işler yapılacaksa onları görüşürüz. Yolun bir an önce hızla devam etmesi için sizin de katkı sunmanızı rica ediyoruz. Devlet bu güne kadar kimsenin parasını zayi etmedi. Bundan sonra da ödeyecektir. Yolun yapımına bunun için hepimiz katkı sunacağız."

​​​​​​​