Pandemi sürecinin olumsuz şartlarına rağmen belediye faaliyetlerine hiç ara vermeden çalıştıklarını vurgulayan Gelgör “Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Türk Milleti çalışkandır’ sözüne layık olmak ve az zamanda çok iş yapmak için çalışıyoruz… 2 Yılda İlçemizi hem alt yapı, hem üst yapı hem de sosyal belediyecilik anlayışı açısından Türkiye’nin sayılı belediyeleri arasına yükseltmeyi başardık. Osmancık Belediyesini zirveye taşıyan Milliyetçi Hareket Partisinin ‘Üretken Belediyecilik’ vizyonu kapsamında ‘ŞİMDİ GÖNÜLDEN HİZMET ZAMANI’ diyerek halkımızın gönlüne dokunan çalışmalara öncelik verdik.” İfadelerini kullandı.

Başkan Gelgör’ün açıklamalarından satır başları:

Kenar mahallelerde vatandaşlarımız tozda, toprakta, çamurda yürürken yalnızca şehir merkezine hizmet anlayışı bizim belediyecilik anlayışımızda yoktur. Bu nedenle Osmancık’ın merkezinden uzak olan Çiftlikler, Temençe, Karapınar, Eymir Mahallerine tarihinde ilk defa hizmet ulaştı. Bu Mahallerimize 20 bin metrekare parke taşı yapıldı. Çocuklarımız için oyun parkları yapıldı.

HER MAHALLEYE EŞİT HİZMET

İlçemizdeki alt yapı ve doğalgaz çalışmaları nedeniyle tüm mahallerimizde asfalt, parke taşı ve kaldırım çalışmalarına ihtiyaç oluşmuştu. Bir mahalle hizmet alırken başka bir mahallede hizmeti geciktirmek bizim adalet anlayışımızda yoktur. Bu nedenle “her mahalleye eşit hizmet” anlayışını benimsedik. Parke taşı, asfalt ve kaldırım çalışmalarımızı her mahallemizde eşit hizmet anlayışı ile sürdürüyoruz.

18 Mahallemizde toplam 82 bin metrekare asfalt, 90 bin metrekare parke taşı, 20 bin metrekare kaldırım yapıldı.

KENDİ ELEKTRİĞİMİZİ ÜRETİYORUZ

Üretken Belediyecilik vizyonumuzun en önemli projelerinden birisi olan Güneş Enerji Santrali kuruldu ve elektrik üretmeye başladı. Belediyemiz elektrik ihtiyacının büyük bir bölümünü artık kendisi üretiyor.

ÖNCE ÜRETİM ÖNCE İSTİHDAM

İlçemiz için en önemli çalışmaların başında Organize Sanayi Bölgesi yer alıyor. Şehrimizde iş imkanlarının artırılması, gençlerimize farklı sektörlerde istihdam sağlanması, üretimin artırılması, refah düzeyinin yükseltilmesi; daha yaşanabilir bir Osmancık için temel misyonumuzdur. Bu kapsamda Organize Sanayi Bölgesi tamamlanarak yeni fabrikaların kurulmasına öncülük edilmiştir.

Organize Sanayi Bölgemizde bu güne kadar 17 firmaya fabrika kurmaları için arsa tahsisi yapıldı. Bu tahsislerden 4 firma fabrikasını tamamlayarak üretime geçti, 6 fabrikanın inşaatı devam ediyor. Diğer firmalar ise verilen süre içerisinde üretime geçmek için proje çalışmalarını sürdürüyor. Osmancık OSB son yapılan arsa tahsisleri ile birlikte yüzde 85 doluluk oranına ulaştı.

YENİ BELEDİYE BİNASI TAMAMLANDI

Göreve başladığımızda inşaat halinde olan Güney Mahallesieski garaj bölgesindeki yapıları tamamladık. Bu yapılar ilk başta başka amaçla üretilmiş olsalar da burayı en verimli şekilde değerlendirmek için belediye hizmet binasına dönüştürmeye karar verdik. Böylelikle bu gün ömrünü tamamlamış ve artık ihtiyacı karşılayamaz durumda olan belediye binası yıkılarak yerini ilçemizin en önemli ihtiyaçlarından birisi olan Kent Meydanına bırakacaktır. Hem belediyemiz modern binasında daha verimli hizmet verecek hem de ilçemiz bir Kent Meydanına kavuşmuş olacaktır.

MUSTAFA KEMAL ATATÜR PARKI

Yine aynı bölgede Kent Park Projesi olarak planlanan 35 dönümlükalanın çevre düzenlemesini de tamamlamış bulunuyoruz. Belediye Meclisimizin kararıyla Kent Parka, Mustafa Kemal Atatürk Parkı ismi verilmiştir. Yeşil alanların yoğunlukta olduğu proje ilçemize güzellik katarken muazzam aydınlatmasıyla şehrin gece siluetini de ışıl ışıl bir görünüme kavuşturmuştur.

KIZILIRMAK ÇEVRE DÜZENLEMESİ

Kızılırmak Islah Projesi nedeniyle uzun süre atıl kalan Kızılırmak Sahilinde ilçemizin dokusuna uygun çevre düzenlemesi, sosyal alanlar, bisiklet yolları, yürüyüş yolları ve dinlenme alanları yapılarak halkımızın hizmetine sunulmuştur. Çevre düzenlemesi yapılan Kızılırmak Sahili ve Gemici Sahili boyunca yürüyüş yolları ile birlikte 1.750 metre bisiklet yolu yapılmıştır.

Hem çarşı sahili hem de Gemici Sahili Çevre Düzenlemesi sonrasında ilçemiz bölgenin cazibe merkezi haline gelmiştir.

KOYUNBABA MAHALLESİNE YENİ SOSYAL ALAN

Büyük ölçekli şehir parklarına bir yenisi daha eklendi. Gemici bölgesine Tabiat Parkı, Esentepe ve Şenyurt’a Hastane Parkı hitap ediyor. Ancak Koyunbaba Mahallemizde bir şehir parkının ihtiyacı hissediliyordu. 4 bin 500 metrekare alan üzerine inşa ettiğimiz parkta halkımızın her türlü dinlenme ihtiyacını karşılayacak sosyal alanlar yer alıyor. Koyunbaba Mahallemize değer katan bu parka da şehit öğretmenimiz Şenay Aybüke Yalçın’ın adı verildi.

YÜZME HAVUZU PANDEMİDEN SONRA AÇILACAK

İlçemizin Kapalı Yüzme Havuzu da tamamlanarak hizmete açılmıştı. Pandemi Süreci nedeniyle geçici olarak ara vermek zorunda kaldık. Pandemi sürecinden sonra hayatın normale dönmesiyle birlikte kapalı yüzme havuzumuzu tekrar hizmete sunacağız.

BİZİM DÖNEMİMİZ SOSYAL BELEDİYECİLİK DÖNEMİ

Üretken Belediyecilik vizyonumuz ile birlikte Sosyal Belediyecilik anlayışına da büyük önem veriyoruz.

Halk belediyeciliğinde şu üç önemli zaman ihmal edilmemelidir. Doğum, düğün, cenaze… Gelenek göreneklerimizde en önemli üç evre budur. Bizim de sosyal belediyecilik anlayışımızın temelinde bu üç evre büyük öneme sahiptir.

HOŞ GELDİN BEBEK UYGULAMASI

Sosyal Belediyecilik projelerimizin ilk örneği olarak başlattığımız Hoş Geldin Bebek Projesi kapsamında bu güne kadar 434 yeni doğan bebeğe ulaştık. Annelerimize naçizane hediyemiz olan bebek bakım çantası ve malzemelerini ulaştırdık.

CAMİLERİN TEMİZLİK VE BAKIMI BELEDİYEMİZCE YAPILIYOR

İlçemizde camilerimizin genel temizlikleri belediyemizce yapılıyor. Hem 2019 yılında, hem 2020 yılında ilçemizdeki 26 caminin temizliği belediyemizce yapıldı. Yine ihtiyaç olan noktalarda camilerimize çevre düzenlemesi, bakım ve onarım konusunda desteğimiz sürüyor.

CENAZE HİZMETLERİ ARTIK ÜCRETSİZ

Belediye Meclisimizin aldığı karar ile artık ilçemizde cenaze hizmetleri tamamen ücretsiz hale geldi. Vatandaşlarımızın bu acılı gününde yanında olmak, cenaze işlemleri telaşına kapılıp taziyelerini aksatmamalarını önlemek amacıyla hayata geçirilen uygulama kapsamında cenaze taşıma hizmetlerinin yanı sıra artık mezar yeri, mezar kazımı ve kefen de belediyemizce karşılanıyor. Uygulamanın başlangıcından itibaren 300 cenaze işlemi için ücretsiz hizmet verildi.

İÇME SUYUNA İNDİRİM

Pandemi nedeniyle zor günlerden geçtiğimiz bu günlerde halkımızın bir nebze de olsa yanında olabilmek amacıyla 2020 yılında içme suyuna yüzde 25 oranında indirim yapıldı. 2021 yılında da suya zam yapılmadı. Böylece vatandaşlarımıza şebeke suyu kullanımında büyük destek verilmiş oldu.

PANDEMİ SÜRECİNİ HEP BİRLİKTE ATLATIYORUZ

2020 yılının başlarında başlayan pandemi sürecini toplum olarak hep birlikte dayanışma içerisinde atlatmak amacıyla sosyal belediyecilik çalışmalarına hız verdik.

Bu süreçte karantinaya alınan kişiler ile 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızdan 450 haneye sıcak yemek, 400 aileye 20.000 ekmek verildi. Su faturaları 3 ay ertelendi. Belediyenin kiracısı olan esnafımıza kira desteği yapıldı. Vatandaşlarımıza 100.000 adet maske dağıtıldı. Her eve 20 ton ücretsiz su verildi.

Belediyemiz bütçesinden bütün bu hizmetleri kapsayacak şekilde pandemi sürecinde toplamda 1.5 Milyon TL’lik sosyal destek harcaması yapılmıştır.

EĞİTİME DESTEK

Bu dönem başlatmış olduğumuz Kitaplar Devletten Defter Kalem Belediyeden Projesi kapsamında ilçemizde eğitime yeni başlayan öğrencilere okul defterleri ve kalem seti dağıtıldı.

SPORA DESTEK

Başta Osmancık Belediye Spor Kulübü bünyesinde faaliyet gösteren spor dalları olmak üzere sporcularımıza ve okul sporlarına desteğimiz devam ediyor.